A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання оздоровлення дітей розглянули на нараді в голови РДА

Дата: 16.03.2018 09:39
Кількість переглядів: 690

Фото без опису

    15 березня під головуванням голови Чорнобаївської РДА Сергія Джоболди відбулася робоча нарада з питань літнього оздоровлення дітей. 

    На нараді були присутні перший заступник голови РДА Валентина Стилик, директор дитячого оздоровчого центру «Сосонка» Олексій Хотинський, завідувач Чорнобаївським відділенням Золотоніського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр держсанепідемслужби України» Іван Коренюк, головний інспектор Чорнобаївського районного сектору УДСНС Роман Дробний, спеціаліст управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Ніна Супрун, головний спеціаліст відділу освіти Микола Командіренко та головний спеціаліст сектору у справах сім'ї, молоді та спорту Іван Сосунов.

    Розпочавши нараду, Сергій Джоболда наголосив, що організація літнього оздоровлення та відпочинку дітей є дуже важливою справою.

    - 12 березня 2018 року відбулося засідання координаційної ради облдержадміністрації щодо оздоровлення, відпочинку, зайнятості дітей, учнівської молоді у 2018 році під головуванням заступника голови ОДА Костянтина Омаргалієва. На неї запрошувалися голови районних державних адміністрацій, власники таборів та профілакторіїв, оздоровчих установ, їх відповідальні особи та представники зацікавлених організацій, зокрема ДСНС. Події, що відбулися минулого року у таборі «Вікторія» на Одещині, підняли питання перебування дітей в оздоровчих таборах на інший рівень. Тож ми звертаємося до власників таборів, більшість із яких на сьогодні є приватними, приділити увагу підготовці своїх закладів до нового оздоровчого сезону, особливо у питаннях безпеки перебування дітей, - зауважив Сергій Миколайович.

    На території Чорнобаївського району розташований один дитячий оздоровчий табір – «Сосонка», тож райдержадміністрація приділятиме особливу увагу умовам перебуванням дітей у ньому. Табір має багаторічну історію, дуже вигідне місце розташування, тож голова РДА висловив сподівання на те, що у майбутньому він стане справжньою перлиною району і саме там будуть оздоровлюватися діти з Чорнобаївщини.  

    Директор дитячого оздоровчого центру «Сосонка» Олексій Хотинський зазначив, що нині у таборі  ведуться підготовчі роботи до нового сезону. Цьогоріч планують прийняти три зміни дітей за літо, по 120 дітей в одну зміну, всього 360 осіб.

    Роман Дробний наголосив на виконанні керівництвом табору приписів ДСНС, зокрема у тому, що стосується протипожежної безпеки. А це протипожежна сигналізація та забезпечення водопостачанням. Також він попросив звернути увагу на безпеку дітей на воді, адже під час оздоровлення їх водять купатися у непристосовані для цього місця.

    Зі свого боку голова РДА Сергій Джоболда зауважив, що з цього питання слід звернутися до керівництва Іркліївської ОТГ, аби вони облаштували на території села місце для купання.

    Іван Кореняк висловив вимоги своєї служби, зокрема, щодо перевірки води та персоналу, наголосивши на тому, що їх слід проводити як мінімум за 10 днів до початку сезону, а не напередодні.

    Ніна Супрун звернула увагу на дотримання вимог санітарного законодавства, а це належний стан спальних приміщень, кухні та їдальні, наявність постільної білизни, миючих та дезінфікуючих засобів, прибирального приладдя, холодильного обладнання, забезпечення посудом, упорядкованість території тощо. Також вона акцентувала на важливості організації в закладі якісного та безпечного харчування та медичного забезпечення.

    Зі свого боку директор табору Олексій Хотинський попросив розглянути питання зі зменшення табору орендної плати за землю. На що йому рекомендували звернутися з офіційним листом до керівництва Іркліївської ОТГ.

    Сергій Джоболда наголосив, що з боку райдержадміністрації  докладатиметься максимум зусиль, аби оздоровчий сезон пройшов на належному рівні, а оздоровлення та відпочинок дітей були якомога безпечнішими.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь