A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Діяльність Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області

Дата: 17.01.2018 09:38
Кількість переглядів: 672

    При Головному територіальному управлінні юстиції у Черкаській області діє Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області (далі – Комісія), що забезпечує розгляд скарг у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості.

    Комісія розглядає скарги на рішення (крім рішення про державну реєстрацію прав та рішення, згідно з яким проведено реєстраційну дію), дії або бездіяльність державних реєстраторів, суб’єктів державної реєстрації, які здійснюють діяльність у межах Черкаської області.

    Термін розгляду скарги становить 30 днів (у деяких випадках може продовжуватись до 45 днів).

    За результатами розгляду скарги приймається рішення у формі наказу про задоволення скарги або про відмову в її задоволенні.

    У разі задоволення скарги Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області виконуються рішення про:

- скасування рішення про відмову в державній реєстрації прав та проведення державної реєстрації прав (у сфері реєстрації нерухомості);

- внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та виправлення помилки, допущеної державним реєстратором (у сфері реєстрації нерухомості);

- проведення державної реєстрації (у сфері реєстрації бізнесу);

- виправлення технічної помилки, допущеної державним реєстратором (у сфері реєстрації бізнесу);

- направлення до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України подання щодо анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю (у сфері реєстрації бізнесу та нерухомості).

    Виконання рішення шляхом внесення відповідного запису до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань здійснюється не пізніше наступного робочого дня з дати прийняття рішення. Для виконання таких рішень повторне подання документів для проведення державної реєстрації та сплата адміністративного збору не вимагаються.

    Рішення про направлення до Вищої кваліфікаційної комісії нотаріату при Міністерстві юстиції України подання щодо анулювання свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю виконується невідкладно, але не пізніше п'яти робочих днів з дня його прийняття.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь