A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Перший заступник ОДА зустрівся із пані Послом Австралії в Україні

Дата: 29.03.2019 09:36
Кількість переглядів: 578

Фото без опису

Перший заступник голови ОДА Тарас Висоцький зустрівся сьогодні з пані Меліссою О’Рурк – Послом Австралії в Україні. Під час зустрічі вони обговорили шляхи співпраці Черкащини з Австралією, зокрема у сфері зовнішньої торгівлі, сільського господарства, інвестицій, соціального напряму.

Тарас Висоцький привітав гостей та розповів про перспективні можливості регіону. Як зауважив перший заступник, наразі обсяг зовнішньо-торговельного обороту між підприємствами Черкаської області та Австралії становить дещо більше 170 тис. дол. США за підсумками минулого року.

– Утім, порівняно з 2017-им, він значно зріс, – зауважив у ході розмови Тарас Миколайович. – Тож, якщо вдасться зберегти цю динаміку, уже в найближчому майбутньому зможемо вийти на мільйонні зовнішньо-торговельні обороти. Адже, не зважаючи на незначну частку в загальному обсязі зовнішньо-торговельних операцій та географічну віддаленість, Черкащина готова розширювати напрями співпраці з регіонами Австралії та стати надійним і стратегічним партнером у сфері економічного, промислового співробітництва.

Перший заступник наголосив на аграрних потужностях Черкащини, зазначивши, що сільське господарство формує майже третину валового регіонального продукту. Відтак він звернув увагу на потребі співпраці й обміну досвідом щодо технологічних новацій, що застосовуються в аграрному секторі.

Йшлося і про один із пріоритетних напрямів роботи в регіоні – створення привабливого інвестиційного клімату та розвиток інфраструктури для інвестування. Тарас Миколайович повідомив пані Меліссі О’Рурк про Агенцію регіонального розвитку Черкащини, що завжди відкрита й готова до комунікацій з обговорення інвестиційних проектів.

Водночас Пані Посол розповіла, що вперше на Черкащині й із задоволенням відкриває для себе Україну, подорожуючи її регіонами. За її словами, Австралія так само готова до співпраці, адже дві країни мають ключову зацікавленість – сільське господарство. Вона також розповіла про перспективну співпрацю з місцевими громадськими організаціями, які піклуються про людей, що опинились у складних життєвих обставинах. І вже цього дня їй вдалося поспілкуватися з цього приводу з представниками однієї з черкаських громадських організацій, готових до майбутньої співпраці.

Перший заступник також обговорив з гостею децентралізаційні процеси, що відбуваються в області.

Зауважимо, сьогодні австралійські гості відвідають Канівщину, де пані Посол візьме участь у відкритті фотовиставки «Тім Болотнікофф: Південні землі: Австралія/ Антарктида» у канівському музеї.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь