A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді обговорили стан реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань

Дата: 03.01.2019 09:32
Кількість переглядів: 668

     

   Під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Джоболди відбулась щотижнева апаратна нарада за участі першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району.

      Про реєстраційні дії на виконання вимог Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» за нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону доповіла Державний реєстратор Чорнобаївської райдержадміністрації Лідія Сосунова.

   У своєму виступі вона зазначила, що протягом 2018 року було проведено близько 700 реєстраційних дій це майже на 100 більше ніж минулого року.

      Протягом  2018 року зареєстровано 212 фізичних осіб – підприємців, проти 178 осіб, які були зареєстровані в 2017 році, це більше на 34. Припинили підприємницьку діяльність 151 підприємці, проти 154 осіб в 2017 році та збільшилась кількість осіб, які виявили бажання здійснювати підприємницьку діяльність.

    Чисельність фізичних осіб – підприємців станом на 1 січня 2019 року склала 941 особа. Станом  на січня минулого року становила 882 особи.

     Деякі фізичні особи протягом 2018 року вносили зміни в відомості, що містяться в Єдиному державному реєстрі. Це зміни прізвища, місця проживання, видів економічної діяльності та інше. При зміні місця проживання підприємця на другий район або і область реєстраційна  справа пересилалась до органу реєстрації відповідної територіальної одиниці. 

     Протягом 2018 року зареєстровано 21 юридична особа: 6 товариств з обмеженою відповідальністю, 2 фермерських господарства, 2 підприємства споживчої кооперації, 2  сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, 2 приватних підприємств, 2 комунальних   підприємств, 2 комунальних закладів, 1 адвокатське бюро,  статусу юридичних осіб набули 2 релігійні організації та 2 юридичні особи були взяті на облік.  Також 10 юридичних осіб припинили свою діяльність, з них: за рішенням засновників – 6, 4 - в результаті реорганізації.

  Засновниками та керівниками підприємств, товариств, установ та організацій  проводились зміни до установчих документів: це зміни назви, зміна складу засновників, зміни статутного капіталу, зміну місцезнаходження та інше. Вносились зміни і до відомостей про юридичну особу, які містяться в Єдиному державному реєстрі такі, як зміна керівника та відомостей про керівника, зміна підписантів, зміна бенефіціарних власників (контролерів) зміна видів економічної діяльності, судові рішення та інше.

     Відповідно до діючого Закону державний реєстратор видала в паперовому виді 214 витягів, проти 179 виданих в 2017 році.

     Під час обговорення даного питання Сергій Джоболда наголосив на забезпеченні  своєчасного формування та видачі витягів  з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань та забезпеченні систематичного  аналізу стану  проведення  реєстраційних  дій та видачі  витягів  заявникам.

     Під час наради було підсумовано роботу за 2018 рік, обговорено актуальні питання життєдіяльності району, які стосувались соціальної сфери та окреслено заходи на найближчий період.

     По завершенню наради очільником району було надано ряд рекомендацій та доручень керівникам  структурних підрозділів та організацій району та звернуто увагу на їх повноваження, які покладені на них відповідно чинного законодавства.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь