A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині працюють над поліпшенням соціального захисту ліквідаторів та постраждалих від аварії на ЧАЕС

Дата: 16.04.2019 09:29
Кількість переглядів: 542

 

Фото без опису

   Ми повинні максимально наблизити  всі види соціальної гарантії для постраждалих та ліквідаторів на Чорнобильській АЕС, тож розпорядникам коштів необхідно тримати на постійному особистому контролі виконання заходів соціального захисту, кошти на які передбачені районною програмою, - наголосив голова райдержадміністрації Сергій Джоболда під час щотижневої наради з керівниками виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств та організацій району.

   В Чорнобаївському районі проживає 555 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, - повідомив начальник управління  з питань праці і соціального захисту населення РДА  Олександр Юрковський. - З  них:  учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – 248 осіб; потерпілі від Чорнобильської катастрофи – 269 осіб. Крім того 38 сімей, котрі отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

   Так,  минулого  року 21 особа (100%) отримала готівку на придбання твердого палива на загальну суму 25,5 тис. грн, 99 - осіб користуються пільгами на електроенергію, 85 осіб - на природній газ, 30 осіб – водопостачання, 10 особам відшкодовано за квартплату, 99 особа  – користування послугами зв’язку.  Всього надано пільг на загальну суму –375,6 тис. грн.

З початку цього року 105 - осіб користуються пільгами на електроенергію, 96 осіб - на природній газ, 28 осіб – водопостачання, 15 особам відшкодовано за квартплату, 68 осіб  – користування послугами зв’язку.  Всього надано пільг за перший квартал  на загальну суму –198,2 тис. грн.                                                                                                        

   В районі працює програма «Соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», на виконання якої  в  2018 році району виділено  - 886,8 тис.грн. Кошти використані в повному обсязі. На 2019 рік передбачено 759,3 тис. грн.

    Щомісячно виплачується грошова компенсація за продукти харчування. Розміри її становлять: для  постраждалих віднесених до  І категорії – 394,80 грн,   ІІ категорії – 197,40 грн.   Кількість отримувачів даної допомоги становить  - 228 осіб. В 2018  році на  ці  потреби  спрямовано  722,1 тис.грн. На 2019 рік передбачено 588,9 тис. грн.

    Протягом  2018 року  оздоровлено 9  осіб, постраждалих внаслідок ЧАЕС І категорії  в санаторіях різного профілю на загальну суму 61,4 тис. грн.

      На 2019 рік подано 15 заяв на оздоровлення.  Гранична вартість, яка щорічно встановлюється Мінсоцполітики становить 7300 грн. На цей рік передбачено 65700 грн.  З районного бюджету на санаторно-курортне лікування виділено 20,0 тис. грн.

    За рахунок коштів, які передбачені в районній комплексній програмі «Турбота» в 2018 році, надано матеріальну допомогу важкохворим Чорнобильцям та вдовам ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС в сумі 40,0  грн. До Дня вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС було надано матеріальну допомогу ліквідаторам всіх категорій на загальну суму 100,4 тис. грн.

    На медичне обслуговування минулого року  використано – 223,9 тис. грн,  на 2019  рік передбачено 240,5 тис. грн. в т.ч. на зубопротезування 42 тис. грн, на безкоштовні  ліки  - 198,5 тис. грн. За перший квартал використано 60,2 тис. грн. Зубопротезування - 6,8 тис грн, ліки - 53,4 тис. грн.

   Також, під час наради очільник району дав доручення стосовно обстежень  матеріально-побутових умов проживання  осіб, які постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС  з метою  надання  необхідної допомоги для  максимально можливого лікування та  оздоровлення.  

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності

та звернень громадян апарату РДА

  •  

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь