A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду

Дата: 11.01.2017 09:28
Кількість переглядів: 946

    10 січня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда за участі заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик та заступника голови районної ради Анатолія Нужного провів апаратну нараду, на  якій розглянули три основні питання:

    1. Про стан  проведення  закладами охорони здоров’я  протигрипозних заходів щодо мінімізації  епідемії  грипу в Чорнобаївському районі. 

    2. Про роботу управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі в 2016 році та перспективи його розвитку в 2017 році.

    3. Про стан розвитку сільськогосподарських кооперативів в районі.

    – Серед населення активізована санітарно-просвітницька робота, шляхом проведення бесід по профілактиці і дій на випадок захворювання, випущені санбюлетні, оформлені дошки запитань та відповідей, підготовлена стаття в місцеву газету. В жовтні-листопаді були проведені семінарські заняття з лікарями і середніми медичними працівниками з питань діагностики та профілактики грипу з послідуючим прийняттям заліків. Створена «гаряча лінія» за телефоном 2-36-46 для інформування населення про заходи профілактики грипу та респіраторних інфекцій. Щотижнево проводиться моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ, результати яких передаються  в СЕС. Для прийому хворих виділені окремі кабінети, профілактичний прийом дітей до року на цей час припиняється. Особлива увага приділяється вагітним жінкам та дітям першого року життя, які 100% підлягають госпіталізації, – зазначила головний лікар КЗ «Чорнобаївський ЦПМСД» Любов Тарасенко по першому питанню.

    – Медичні працівники забезпечені засобами індивідуального захисту, є необхідна кількість дезінфікуючих та антисептичних засобів. Проведена імунізація серед медичних працівників. Кількість хворих на ГРВІ та грип збільшилася, їх госпіталізують в терапевтичне відділення та дитяче відділення Чорнобаївської ЦРЛ, за потреби в реанімаційне, – доповіла головний лікар Чорнобаївської центральної районної лікарні Тетяна Козлова.

    По другому питанню інформував присутніх заступник начальника управління  Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василь Катеруша. –  Епізоотична ситуація в районі на даний час контрольована та стабільна. Дуже напруженою залишається епізоотична ситуація щодо Африканської чуми свиней. Створено мобільну групу на випадок виявлення захворювання на АЧС, проведено 6 тренінг-навчань з практичним відпрацюванням першочергових дій при підозрі на АЧС. Загалом район благополучний щодо лейкозу ВРХ, виняток складають частина індивідуальних господарств в с. Мохнач та с. Велика Бурімка, власники яких утримують позитивно реагуючу в РІД на лейкоз худобу.

    За 2016 рік в семи пунктах району виявлено 10 випадків захворювання тварин на сказ. Так, проти сказу щеплено 3653 голів собак, 2014 котів, 2123 голів ВРХ (в сільгосппідприємствах).

    В 2016 році на сказ алергічним методом досліджено 61905 голів ВРХ, 40 з них зреагували позитивно, відповідно до чинної інструкції проведено діагностичні забої реагуючої худоби. Проти сибірки щеплено 48714 голів ВРХ, привито 1922 голови кіз та 355 коней.

    Лабораторіями ВСЕ в 2016 році на  ринках проведено досліджень: м’яса, м’ясопродукції 2224 проби, молочної продукції 2883 проби, риби 658 проб, яєць 47 проб, рослинної продукції 1422 проби. Вилучено з обігу 77,4 кг неякісних м’ясопродуктів. За 2016 рік ідентифіковано 9250 голів ВРХ та 300 голів овець в сільгосппідприємствах району. В індивідуальному секторі – 1968 голів свиней та 96 голів ВРХ.

    Про стан розвитку сільськогосподарських кооперативів в районі доповіла начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука. – На даний час в районі в рамках проекту зареєстровано 5 кооперативів, в тому числі: по ягідництву «Сонячний» с. Богодухівка, по сушінню фруктів «Наш натуральний продукт 2016» с. Великі Канівці, по кролівництву «Дім кроля» смт Чорнобай, по кролівництву «Сокіл» смт Чорнобай, по кролівництву кооператив «Канівецький кролик» с. Великі Канівці. Маємо вже перші результати реалізації проекту: в червні 2016 року кооперативу «Наш натуральний продукт 2016» було передано 3 сушарки. В жовтні 2016 року передано кооперативу «Сонячний» з Богодухівки 2 тисячі саджанців смородини та 2 тисячі саджанців малини. Незабаром кооперативи по кролівництву мають отримати маточне поголів’я та клітки для утримання тварин.

    Також на нараді було розглянуто ряд організаційних питань: про стан розчистки  та посипання доріг в районі; про стан протипожежної безпеки в районі.

    По закінченню наради Сергій Миколайович наголосив на необхідності контролювання забезпечення відповідного температурного режиму  в дитячих дошкільних та загальноосвітніх закладах району; забезпечення проведення моніторингу стану питної води в районі з висвітленням результатів перевірок в засобах масової інформації; продовження роботи робочою групою райдержадміністрації з проведення перевірок закладів харчування та роздрібної торгівлі продуктами харчування щодо дотримання санітарного, трудового та податкового законодавства; посилення контролю за дотриманням власниками  тварин Правил утримання собак та котів в приватних домоволодіннях.

    По всім розглянутим питанням були надані відповідні доручення для контролю та виконання.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь