A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Чорнобаї вшанували воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 16.02.2018 09:21
Кількість переглядів: 989

   

Фото без опису

Фото без опису

     15 лютого в смт Чорнобай відбулися заходи з нагоди  Дня вшанування  учасників бойових дій на території інших держав та 29-ої річниці виведення військ з Афганістану.

     Фото без опису     

     Розпочалися вони біля пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, що на Пагорбі слави, де відбувся жалобний мітинг. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих і померлих воїнів-афганців та на знак поваги і шани поклали квіти до пам’ятного знаку.

Фото без опису

   Опісля настоятель Свято-Варварівської церкви ієрей Іоанн провів панахиду за загиблими воїнами. Звертаючись до присутніх, він зазначив, що сьогодні вся громада зібралася для того, щоб помолитися за душі найкращих синів і доньок України, яких вже немає серед нас.

  Участь у заході взяли голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда, перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик, селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко, секретар селищної ради Олексій Саюн, депутати селищної ради, голови сільських рад, учасники війни в Афганістані та жителі селища.

Фото без опису

   Після жалобних заходів у приміщенні селищної ради відбулася зустріч учасників бойових дій із головою РДА та представниками різних служб.

     - З глибокою шаною звертаюся до наших земляків, які несли військову службу у «гарячих точках» у різних країнах світу. Нелегка і відповідальні місія випала на ваші плечі, та ви до кінця виконали свій громадянський і військовий обов’язок. Хочу подякувати Вам за те, що і зараз ви тримаєтеся разом, займаєте активну життєву позицію, тримаєте «закал», отриманий на війні. Зі свого боку районна адміністрація у межах своїх повноважень намагається кожного року вносити зміну до районної програми «Турбота», які стосуються вашого соціального забезпечення. Виділяються кошти на оздоровлення, на лікування, на інші потреби. Чи достатньо держава віддає данину тим, кого покликали свого часу виконувати свій обов’язок, судити, звісно, Вам. Але ми намагаємося робити усе, від нас залежне. Висловлюйте свої пропозиції, і ми їх будемо враховувати та вносити зміни до відповідних програм на сесії районної та сільських рад, - зазначив на початку зустрічі голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда.

   Голова Чорнобаївської районної Спілки ветеранів Афганістану Юрій Батурін звернувся до голови РДА із проханням допомогти у реставрації пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, який востаннє ремонтували 7 років тому. На що Сергій Джоболда відповів, що цього року у бюджеті постараються віднайти кошти на це і влітку пам’ятник мають поремонтувати.

   Під час зустрічі представники відповідних служб розповіли про стан соціального забезпечення воїнів-інтернаціоналістів, зокрема, про оздоровлення та лікування. Дали роз’яснення щодо соціальних норм та пільг на газопостачання, компенсацію вартості твердого палива тощо.  

Фото без опису

   Найбільше запитань виникло щодо виділення земельних ділянок. На що начальник відділу Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області у Чорнобаївському районі Юрій Петренко розповів, що 2017 року земельні ділянки не виділялися у зв’язку зі змінами в законодавстві. Нині ж цю суперечність усунено, тож цього року всі охочі можуть подавати заяви і затримок із виділенням ділянок більше не повинно бути.  

     Після зустрічі голова РДА Сергій Джоболда із першим заступником Валентиною Стилик та сільським головою Степового Анатолієм Писаренком відвідали матір загиблого воїна-афганця Віталія Дяченка. Він одним із перших прибув у Демократичну Республіку Афганістан. Службу проходив у частинах авіаційно-технічного забезпечення в автотранспортній  роті у спецзагоні. Служив в якості водія, а потім і старшого водія на топливозаправниках. Загинув 15 квітня 1981 року, коли його автоколона потрапила під обстріл.  Віталій Дяченко посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки.

Фото без опису

     Представники РДА вшанували пам'ять загиблого, поцікавилися потребами Олександри Йосипівни, а також вручили їй грошову допомогу та продуктовий набір.

                                                                                                  За інформацією відділу організаційної роботи інформаційної діяльності                                                                                                                   та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь