A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Продовжуємо реалізацію проекту "Я маю право голосу!"

Дата: 20.03.2019 09:21
Кількість переглядів: 460

Фото без опису

У рамках реалізації проекту "Я маю право голосу!" фахівцями Черкаського місцевого центру з надання БВПД, активно ведеться робота щодо інформування громадян про виборчі права, закріплені в чинному законодавстві та порядок їх реалізації.

Так, 18 березня 2019 року, головним спеціалістом відділу правопросвітництва та надання правової допомоги Іриною Крутоус, проведено правопросвітницький захід для громадян, які перебувають на обліку в Черкаському міському центрі зайнятості на тему: “Актуальні питання виборчих прав”.

Фахівець центру звернула увагу, кому в першу чергу необхідно перевірити себе у Реєстрі: це стосується громадян, які досягли повноліття та голосуватимуть вперше, змінювали прізвище, ім’я чи по батькові, змінили зареєстроване місце проживання.

Також, повідомила про можливість та порядок зміни виборцю місця голосування (виборчої дільниці) без зміни виборчої адреси, підстави та процедури отримання виборцями можливості голосувати за місцем перебуванням.

Згідно ст.7 Закону України "Про Державний реєстр виборців" громадянин, який має право голосу на відповідних виборах, повинен особисто звернутися з мотивованою заявою до органу ведення Державного реєстру виборців з проханням тимчасово змінити місце голосування (виборчу дільницю) без зміни його виборчої адреси. Таке звернення подається до органу ведення Реєстру за місцезнаходженням зазначеної виборцем виборчої дільниці або за виборчою адресою, але не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування, тобто до 25 березня 2019 року включно.

При поданні заяви громадянин пред'являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, а також документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси. На підтвердження отримання права тимчасової зміни місця голосування виборцю видається посвідчення за встановленою формою.

Обговорили питання голосування людей з обмеженими можливостями пересування, голосування на закордонних виборчих дільницях, як проголосувати внутрішньо переміщеним особам. Розглянули питання відповідальності за порушення законодавства про вибори президента України.

По завершенні семінару працював дистанційний пункт консультування громадян, під час якого відвідувачі центру зайнятості отримали індивідуальні правові консультації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь