A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Системний підхід сприятиме вирішенню проблем, – Тарас Висоцький на засіданні обласної комісії щодо поводження з безхазяйними відходами

Дата: 01.07.2019 09:16
Кількість переглядів: 485

Фото без опису

В ОДА проаналізували результати роботи постійно діючих комісій з питань поводження з безхазяйними відходами на місцях. Озвучили й результати реагування на електронні звернення громадян по інтерактивній мапі сміттєзвалищ, зокрема й ліквідацію стихійних звалищ. Про це йшлося на засіданні обласної постійно діючої комісії під головуванням т.в.о. голови, першого заступника голови ОДА Тараса Висоцького.

Начальниця управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Олена Звягінцева поінформувала про роботу місцевих комісій в першому півріччі цього року. Так, уже за період січня - червня відбулось 20 засідань місцевих комісій з безхазяйних відходів. Під час них розглядали питання поводження з безхазяйними твердими побутовими відходами, зокрема виявлення та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ. Порушені питання вдалося вирішити на місцевому рівні без залучення обласної комісії.

Водночас Олена Миколаївна нагадала, що за результатами проведеної інвентаризації місць видалення твердих побутових відходів на виконання Уряду в області та по всій Україні започаткували ще у 2016 році роботу електронного сервісу Мінприроди України «Ecomapa.gov.ua». Він містить інтерактивну мапу сміттєзвалищ. При цьому скористатися сайтом і додати інформацію про наявне сміттєзвалище може будь-який громадянин в Україні. Нині на сервері зареєстрували понад 5,5 тисяч звернень. Із них 88 – з нашої області.

Натепер маємо 25 зареєстрованих цьогоріч звернень. Із них більшість виконали або ж нині перебувають на розгляді, кілька потребують підтвердження заявника, деякі відхилили. Їх розглянули в ході зібраного засідання комісії – звернення від громадян із обласного центру, Черкаського району, Смілянщини, Золотоніщини.

– Є чіткий факт – саме органи місцевого самоврядування несуть відповідальність за організацію якісного життя громадян на своїх територіях, їхній благоустрій, – зауважив Тарас Миколайович. – Керівники на місцях мають визначені повноваження, відповідно й мають реагувати, проявляючи ініціативу, за потреби долучати контролюючі органи. У цілому ж підхід до вирішення питань поводження з безхазяйними відходами в населених пунктах має бути системним.

За результатами засідання, члени комісії одержали низку доручень щодо підвищення результативності роботи постійно діючих комісій з питань поводження з безхазяйними відходами. Зокрема спрямувати роботу комісій на упередження утворення стихійних сміттєзвалищ та вжиття термінових заходів із їхньої ліквідації.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь