A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В 2019 році збільшено державну фінансову підтримку сільгосптовариробникам

Дата: 04.03.2019 15:16
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

В 2019 році внесені зміни до чинного законодавства, що визначає порядок отримання державної фінансової підтримки з державного бюджету.

Постановою КМУ від 30.01.2019 № 110 внесено зміни до ПКМУ від 07.02.2018 № 107 « Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва» - юридичним особам збільшено розмір  дотації за утримання корів в розмірі 1800 грн за одну голову, передбачено 30 відсотків відшкодування вартості будівництва та реконструкції об’єктів із зберігання та переробки зерна та інше.

Згідно внесених змін до цієї постанови, в 2019 році передбачена дотація фізичним особам за молодняк ВРХ, який народився у господарствах фізичних осіб, а також набутий шляхом його переміщення від інших власників.

Відбулися зміни щодо державної фінансової підтримки фермерських господарств. Постановою КМУ від 30.01.2019 № 126 внесено зміни до ПКМУ від 07.02.2018 № 106 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств».

В 2019 році фермерським господарствам:

-  збільшено з 60 до 80 тис. грн. максимальну суму компенсації вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва;

- надано можливість отримати 12 тис. грн на одного члена фермерського господарства, але не більше 40 тис. грн;

- надано можливість молодому голові фермерського господарства (до 35 років), отримати бюджетну субсидію у максимальному розмірі.

 Одночасно визначено, що членам/голові  сімейного фермерського господарства, як застрахованим особам, надаватиметься допомога шляхом доплати до єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за окремим порядком, встановленим Урядом.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь