A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Обговорення стану справ в районі щодо профілактики сказу та забезпечення безпеки та охорони життя людей на водних об’єктах району

Дата: 18.06.2018 19:10
Кількість переглядів: 509

     

      Сьогодні голова Чорнобаївської районної державної адміністрації Сергій Джоболда за участі першого заступника Валентини Стилик провів щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району.

     Під час наради обговорено питання виконання комплексного плану профілактики та боротьби зі сказом в Чорнобаївському районі, про що доповідав начальник районного   управління  ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області  Василь Катеруша.

       Очільник району заслухавши звіт по даному питанню акцентував увагу на проблемних питаннях вакцинації тварин та надав відповідні доручення щодо їх вчасного та ефективного вирішення. – Для недопущення розповсюдження в районі вірусу сказу необхідно вчасно контролювати виконання рішень ДНПК зобов’язавши  виконкоми ОТГ, селищної та сільських рад неухильно їх виконувати.

        Також необхідно    посилити контроль за дотриманням власниками  тварин  Правил утримання собак та котів в приватних домоволодіннях. При виявленні порушень застосовувати до порушників  всі важелі адміністративного впливу, -  наголосив Сергій Джоболда.

          Про заходи щодо забезпечення безпеки та охорони життя людей на водних об’єктах району  доповів завідувач сектору цивільного захисту,      оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) райдержадміністрації Вадим Рудянчук.

     У своєму виступі він зазаначив, що у 2018 році виділено та профінансовано з районного бюджету 15 тис. грн на комплексне розв’язання проблем захисту населення від надзвичайних ситуацій на водних об’єктах, попередження нещасних випадків, пошук і рятування людей, які терплять лихо на воді, створення умов безпечного користування водними об’єктами в інтересах окремої людини та громадськості. Кошти перераховані Комунальній водолазно-рятувальній службі Черкаської обласної ради.

     В 2017 році та протягом звітного періоду 2018 року фактів загибелі людей на водних об’єктах не допущено.

Також він повідомив, що на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС (протокол № 7від 18.04.2018 року)  розглянуто перелік потенційних місць масового відпочинку людей, які було виявлено та взято на облік Чорнобаївським районним сектором Управління ДСНС України у Черкаській області .

      Встановлено, що на території Чорнобаївського району знаходяться 19 місць масового відпочинку людей на воді в межах відповідальності селищної ради, 15 сільських рад та 1 ОТГ. 

     По даному питанню були надані окремі доручення районному РС УДСНС України у Черкаській області, відділу освіти, сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, органам місцевого самоврядування, керівникам підприємств, установ та організацій щодо проведення в 2018 році широкої інформаційно-пропагандистської роботи з питань безпеки користування водними об’єктами, звернувши увагу на роз’яснення правил поведінки на воді та методи надання першої медичної допомоги потерпілим.

      Керівникам бюджетних установ району наголошено на своєчасній підготовці до проведення опалювального сезону 2018-2019 років.

За інформацією відділу організаційної роботи,

 інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь