A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді говорили про використання землі та соціальний супровід сімей, що потрапили в складні життєві обставини

Дата: 14.02.2017 09:08
Кількість переглядів: 766

          Фото без опису 

    13 лютого   заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик провела апаратну нараду за участі керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, на якій розглянули 2 питання.

    Про підсумки  інвентаризації земель державної власності,  дотримання умов щодо їх використання сільськогосподарськими підприємствами району – доповіли начальник відділу Держгеокадастру в Чорнобаївському районі Юрій Петренко та  начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука.

    На нараді йшла мова про підвищення орендної плати не нижче нормативів грошової оцінки , тобто 8% за землю державної власності.

    - На даний час проводиться аналіз використання земель в розрізі кожної територіальної громади, - зазначила Валентина Стилик. - Одним із шляхів наповнення бюджету є проведення грошової оцінки землі, тому в районі необхідно належно провести інвентаризацію земель державної власності та     дотримання умов щодо їх використання сільськогосподарськими підприємствами.

    Про роботу Чорнобаївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 2016 році доповіла його  директор Інна Шпак.

    У своєму виступі вона зазначила, що  під соціальним супроводом, який  забезпечувався  фахівцями  ЦСССДМ перебувало 92 сім’ї,  на вихованні яких 181 дитина. На Центри  покладена робота з іншими  категоріями - це сім’ї  учасників  АТО та внутрішньо переміщені особи. Здійснено оцінку потреб в 319 сім’ях учасників бойових дій,  з яких 14 родин переселенці зі Сходу та зони проведення АТО. Протягом попереднього року проведено 823 інспектування, які  дали можливість виявити   244  сім’ї,  що перебувають у складних життєвих обставинах, на вихованні яких - 419 дітей. Всі вони є клієнтами Центру. З ними постійно проводиться індивідуальна і групова робота, виїзди як планові так і оперативні: надаються соціальні послуги, проводиться оздоровлення дітей та проводиться робота щодо  належного виконання батьківських обов’язків.        

    Одним із важливих напрямків є робота з умовно-засудженими та особами, що звільнилися з місць позбавлення волі – 42 особи. З даною категорією проводилася групова робота спільно  з кримінально-виконавчою інспекцією та  представником центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Більшість осіб проживають в сімя’х, тому основний напрямок роботи – індивідуальний.  

    -  Ми маємо великий відсоток неблагополучних сімей, тому   Чорнобаївському районному центру ЦСССДМ спільно зі службою у справах дітей райдержадміністрації необхідно збільшити кількість виїздів в сім’ї для  забезпечення надання цілого  комплексу ефективних соціальних послуг сім’ям, що перебувають в складних життєвих обставинах, - звернулась до присутніх Валентина Стилик, -  проводити більш цілеспрямовану, активну роботу  в сприянні влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування у сім’ї громадян за існуючими в Україні пріоритетами: повернення в біологічну сім’ю, усиновлення, опіка  чи піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, патронатне виховання . 

    Також на нараді було обговорено стан розчистки  та посипання доріг в районі, виконання бюджетів у лютому 2017 року, стан  функціонування медичних,   загальноосвітніх  закладів району.  Піднімались питання епідемічної ситуації з захворюванням населення району на грип  та епізоотичної  ситуації в  районі.

    Заступник голови райдержадміністрації  надала доручення щодо виконання піднятих питань, особливо Держпродслужбі: терміново здійснити перевірки ринків щодо торгівлі молодняком та м’ясом свиней, щоб унеможливити занесення на територію району збудника  африканської чуми свиней.

 

                                                                         Відділ організаційної роботи,

інформаційної діяльності  та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь