A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Розглянуто питання про детінізацію виплати заробітної плати та дотримання норм мінімальної заробітної плати на підприємствах району

Дата: 24.05.2018 15:08
Кількість переглядів: 564

Фото без опису

    24 травня першим заступником голови райдержадміністрації Валентиною Стилик проведено спільне засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі та міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

    По першому питанню про детінізацію виплати заробітної плати  в районі, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці інформувала присутніх заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Черненко, яка зазначила, що протягом 5 місяців 2018 року проведено 2 засідання комісій.

    Робочою групою з питань протидії корупції, детінізації виплат заробітної  плати протягом січня-травня 2018 року проведено 4 рейди обстеження в ході проведення яких виявлено, що 1 підприємець працює без реєстрації та 8 найманих осіб працюють без оформлення трудових відносин. Результатом проведеної роботи є укладення трудових угод з 6-ма найманими особами та 1 особа зареєстрована, як підприємець.

Фото без опису

    Далі комісією розглянуто питання дотримання вимог чинного  законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати на  підприємствах, зокрема в СТОВ «Канівці», де 10 осіб отримують заробітну плату менше мінімальної. На що керівник товариства запевнив, що в короткі терміни всі недоліки будуть усунені.

    – Керівнику підприємства СТОВ «Канівці» необхідно забезпечити дотримання вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати, – зауважила Валентина Стилик, а також звернути увагу на правильності оформлення бухгалтером звітної документації.

    Про ризик недоплати ПДФО із заробітної плати у 2018 році доповіла начальник Чорнобаївського віділення Золотоніської ОДПІ ГУ ДФС в Черкаській області Людмила Рожко. – Чорнобаївським віділенням постійно проводиться роз’яснювальна робота з керівниками сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, по яких за даними Чорнобаївського віділення Золотоніської ОДПІ ГУ ДФС в Черкаській області існує ризик недоплати ПДФО із заробітної плати у 2018 році. На сьогоднішній день проведена робота з 14 підприємствами, проте один керівник фермерського господарства «Вітокс» не з'явився на співбесіду.

    По закінченню засідання Валентина Стилик рекомендувала начальнику Чорнобаївського віділення Золотоніської ОДПІ продовжити роботу щодо зменшення заборгованості та своєчасності сплати податків, платежів до Фондів та виплати заробітної плати.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь