A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Розглянуто питання про детінізацію виплати заробітної плати та дотримання норм мінімальної заробітної плати на підприємствах району

Дата: 18.08.2017 09:05
Кількість переглядів: 785

Фото без опису

Фото без опису


    На спільному засіданні міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі  та міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати було розглянуто 3 основні питання.

    Про детінізацію виплати заробітної плати  в районі, підвищення  рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці доповіла заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Черненко. Вона зазначила, що протягом 7 місяців 2017 року проведено 4 засідання комісії, на яких розглядалися питання про детінізацію виплати заробітної плати в районі, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці.

    Робочою групою з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати протягом січня-липня 2017 року проведено 5 рейдів-обстеження, якими обстежено 144 суб’єкти господарювання та виявлено. Результатом проведеної роботи є укладання трудових договорів з 11 найманими особами. Одна фізична особа зареєструвалася суб’єктом підприємницької діяльності, легалізовано доходу з додатковими надходженнями ПДФО – 95,9 тис грн.

    На засідання були запрошені жителі смт Чорнобай, які надають послуги по ремонту та обслуговуванню автомобілів без реєстрації трудової діяльності.  – Вам необхідно зареєструватися, як роботодавець, адже все має бути в законодавчому полі. Є закон і ви маєте його виконувати, бо в противному випадку будуть нараховуватися штрафні санкції, – звернувся до запрошених Сергій Джоболда.

Фото без опису

    Про дотримання вимог чинного  законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати на  підприємствах повідомила начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Золотоніського ОУ Пенсійного фонду Черкаської області Наталія Грицай. – Управлінням Пенсійного фонду щомісячно проводиться аналіз звітності платників щодо нарахування застрахованим особам заробітної плати на рівні не менше мінімальної.

    За червень 2017 року подали місячну звітність 375 страхувальників, з них фізичних осіб-приватних підприємців за найманих працівників та 204 юридичних осіб.

    Середньооблікова чисельність працівників за травень 2017 року становить 8270 осіб, кількість застрахованих осіб – 9295, в тому числі кількість осіб за цивільно-правовими договорами – 754.

    Середня заробітна плата на 1 застраховану особу у червні 2017 року становить 5420,20 грн.

    – Провести детальний аналіз фонду оплати праці та рівня заробітної плати працівників; провести роботу по нарахуванню заробітної плати не менше мінімального розміру, особливу увагу звернути на оформлення звітності, яка подається до Золотоніського ОУ Пенсійного фонду Черкаської області, – звернувся до бухгалтерів підприємств та організацій Сергій Джоболда.

Фото без опису

    По третьому питанню головний спеціаліст відділу адміністрування, супроводження інформаційних систем, електронних реєстрів та захисту інформацій Золотоніського ОУ Пенсійного фонду Черкаської області Тетяна Дятченко надала роз’яснення щодо особливостей нарахування єдиного соціального внеску та заповнення звітності інформувала присутніх.

    По закінченню засідання Сергій Джоболда наголосив керівникам бюджетних установ, селищному та сільським головам, що необхідно тримати на постійному контролі надання достовірної звітності з нарахуванням єдиного соціального внеску.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь