A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Цей рік – вирішальний для добровільного об’єднання ОТГ», – Ярослав Березань

Дата: 12.04.2018 09:05
Кількість переглядів: 475

      Фото без опису

   Жовтень 2018 року має стати переломним для реформи з децентралізації. На цьому у своєму коментарі наголосив заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань. За його словами, тоді має відбутися максимальна кількість виборів у громадах, які самостійно ініціювали об’єднання в ОТГ.

     – Хто не може об’єднатися знизу, тому допоможуть зверху – таку тезу висловив Президент України минулого тижня під час розширеної урядової наради, – каже Ярослав Березань. – Тобто, якщо громада не об’єднується самостійно та добровільно, то утворення територіальної громади відбудеться відповідно до бачення Кабінету Міністрів України. Зараз у громад є унікальна можливість утворити ОТГ так, як того хочуть і бачать люди. Втім робити це треба швидше. Адже наступного року, відповідно до аналізу діючого виборчого законодавства, вибори для утворення ОТГ можливо вже не призначатимуться узагалі.

      2018 рік – остання нагода для населених пунктів об’єднатися у бажаному форматі для врівноваження інтересів усіх мешканців потенційної ОТГ, говорить посадовець. Водночас всі «добровольці» упродовж наступних п’яти років отримуватимуть фінансову підтримку. Ті ж, хто зволікатиме, такої допомоги не матимуть.

      – Прикро, що для деяких місцевих політиканів та популістів ініційована Президентом реформа стала зброєю у їхній політичній боротьбі, від якої страждають насамперед прості громадяни, – зауважив заступник голови ОДА. – І це при тому, що реформа з децентралізації має першочергово вирішити економічні проблеми громад. Приміром, якби у Черкаському районі не зволікали і Руськополянська ОТГ була створена ще у 2015 році, то відтоді додатково отримала від держави 32 мільйони гривень на розвиток. Зараз це вже втрачені можливості. Одначе й зараз від об’єднання села матимуть лише вигоди. За попередніми підрахунками, після виборів бюджет громади зросте в 4 рази. Тобто з 1,7 тис. грн на одного жителя припадатиме до 6,5 тис. грн.

 За інформацією прес-служби Черкаської ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь