A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді говорили про соціальний захист та дотримання вимог санітарних норм і правил на ринках району

Дата: 11.04.2018 09:04
Кількість переглядів: 555

Фото без опису

    По першому питанню про стан виконання Закону України „Про статус і соціальний захист  громадян, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи» доповів начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації  Олександр Юрковський. – В Чорнобаївському районі станом на 01.04.2018 проживає 580 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС та 30 сімей, котрі отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

    Постраждалі внаслідок Чорнобильської катастрофи І, ІІ категорії мають право на пільги:  житлово-комунальні послуги, користування та встановлення телефону, придбання твердого палива з 50% знижкою в межах встановлених норм. Всього надано пільг на загальну суму –317,6 тис. грн.  Дана категорія населення також має право на безкоштовний проїзд в автобусах приміського сполучення в межах району.

    Щомісячно виплачується грошова компенсація за продукти харчування, забезпечується проведення щорічного оздоровлення громадян,  які постраждали внаслідок  Чорнобильської катастрофи (протягом  2017 року  оздоровлено 11  осіб на загальну суму 57,8 тис. грн.), надається матеріальна допомога важкохворим Чорнобильцям та вдовам ліквідаторів (в 2017 році загальна сума виплат 40 тис. грн.), проводиться медичне обслуговування осіб (в 2017 році на загальну суму 192.8 тис. грн.).

    На 2018 рік в бюджеті передбачено 223,9 тис. грн., на зубопротезування – 60,0 тис. грн., на безкоштовні  ліки – 16,9 тис. грн.

Фото без опису

    – Керівникам управління з питань  праці і  соціального захисту населення райдержадміністрації та КЗ "Чорнобаївський ЦПМСД"  необхідно  здійснювати дієвий контроль за випискою та  видачею ліків  відповідно до програм для пільгових категорій населення, а також відповідно до Програми «Доступні ліки», яка 100-відсотково фінансується з державного бюджету, – зазначив Сергій Джоболда.

Фото без опису

    Про стан  дотримання вимог  санітарних норм і правил  на ринках району при реалізації  продовольчих товарів повідомив начальник районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області Василь Катеруша, який зазначив, що в Чорнобаївському районі функціонують два офіційно зареєстровані ринки – це КП «Чорнобай-ринок» та КП «Іркліїв-ринок» на яких функціонують лабораторії ветеринарно- санітарної експертизи.

    З початку року було проведено – 121 експертиз м’яса свиней та 132 експертиз м’яса птиці, 284 експертиз – молока та молочних  продуктів, 10 експертиз – живої риби, 56 експертиз – овочів, фруктів та проведено 308 ветсанконтролю готової продукції промислового виготовлення.

    На КП «Чорнобай-ринок» – реалізація м’ясних та молочних продуктів здійснюється в обладнаному торгівельними прилавками, вішалами та розрубочними колодами в приміщенні.

    Ветеринарною службою району розроблено «План комплексних заходів, щодо забезпечення стабільної епізоотичної ситуації та продовольчої безпеки  в Чорнобаївському районі».

    – Саме на органи місцевого самоврядування покладено питання забезпечення стабільного функціонування ринків в населених пунктах.  Ветеринарній службі спільно з санітарно-епідемічною службою та правоохоронними органами району необхідно регулярно проводити перевірки ринків, стихійних місць торгівлі, торгівельних закладів, адже від якості продуктів харчування, умов їх зберігання та реалізації залежить здоров’я мешканців району, – зауважив Сергій Джоболда та наголосив про вчасне доведення до населення інформації про зміни в законодавстві України щодо утримання, забою тварин у власних домогосподарствах та реалізації м’яса та молочних продуктів населенню.

Фото без опису

    В порядку контролю  про стан виконання розпорядження райдержадміністрації від 22.02.2018  № 27  «Про черговий призов громадян на строкову військову службу в квітні-травні 2018 року» інформував присутніх районний військовий комісар Василь Ткаченко.

    – Висловлюю вдячність управлінню агропромислового розвитку Чорнобаївської райдержадміністрації за організацію передсвяткового ярмарку, де був представлений широкий спектр продуктів по помірній ціні, – по закінченню наради зазначив очільник району, а також подякував керівникам та працівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ та організацій за проведене прибирання прилеглих територій, яке було ініційоване районною державною адміністрацією.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь