A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній у голови райдержадміністрації говорили про податки та орфанні захворювання

Дата: 05.03.2019 09:04
Кількість переглядів: 529

Фото без опису

   4 березня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів  щотижневу апаратну нараду за участі  першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик, керівника апарату райдержадміністрації Оксани Брагінець, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, на якій було підсумовано роботу за попередній тиждень та окреслено заходи на найближчий період.

   Про підсумки роботи Чорнобаївської державної податкової інспекції Золотоніського управління ГУ ДФС у Черкаській області за 2018 рік доповіла її начальник Людмила Рожко. У своїй доповіді вона зазначила, що за минулий  рік до зведеного бюджету району надійшло 427,6 млн. грн податків та зборів, з них до державного бюджету – 208,0 млн. грн, до місцевих бюджетів – 219,6 млн. гривень. Надходження єдиного соціального внеску за 2018 рік склали 135,1 млн. гривень.

  В розрізі податків найбільше сплачено податку з доходів фізичних осіб – 164,3 млн.грн (38,4 відс. у загальних надходженнях), податку на додану вартість – 150,6 млн.грн ( 35,2 відс.), єдиного податку – 47,1 млн. грн. (11,0 відс.), плати за землю – 44,7 млн. грн. ( 10,5 відс.).

  За січень-грудень  2018 року Центром обслуговування платників податків Чорнобаївської ДПІ було опрацьовано 10320 консультативних звернень платників, надано 3987 адміністративних послуг.

  В рамках проведення операції “Урожай-2018”   та проведених заходів за 2018 рік відпрацьовано 14 ризикових підприємств. Сума ПДФО по ризикових підприємствах склала 49433,8 тис. грн.        Сума ЄСВ склала 56848,9 тис.грн, сума військового збору 7699,4 тис.грн. Доведений індикатив виконано на 100 %.

Фото без опису

  Другим важливим питанням під час наради  було питання  забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання. Про це поінформував в.о. директора комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Чорнобаївської районної ради Сергій Чуба.

    В електронному  реєстрі громадян хворих на орфанні захворюваня в  зареєстровано 35 осіб, що страждають на ці рідкісні захворювання: 32 дорослих і 3 дітей, що проживають в Чорнобаївському районі.

     4  особи (1 дитина)  страждають на рідкісні хвороби кровотворних органів, 11 осіб на хвороби ендокринної системи,  4 особи на хвороби нервової системи, 15 осіб на хвороби кістково- мязової системи.

    Всі діагнози рідкісних (орфанних захворювань) та призначення лікування встановлюються спеціалістами закладів 3-го та 4-го рівнів надання медичної допомоги.

  Диспансерне спостереження проводиться вузькими спеціалістами КНП «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня Чорнобаївськаої районної ради» та сімейними лікарями на дільницях.

     У 2018 році на виконання «Районної програми забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для дієтичного споживання на 2016-2018 роки» та «Районної програми забезпечення інвалідів та дітей інвалідів технічними та іншими засобами медичного призначення для використання в амбулаторних та побутових умовах на 2016-2018 роки» з районного бюджету було виділено близько 50 000 грн для закупівлі необхідних лікарських засобів для даних категорій пацієнтів.

    Троє  хворих на нецукровий діабет  було забезпечено медикаментами на суму 22125 грн. Решта хворих на орфанні захворювання, за медичними препаратами до вузьких спеціалістів закладу по різним причинам не звертались.

   Також близько 25 000 грн було витрачено на придбання калоприймачів та підгузників для інвалідів. Крім  того за кошти з державного бюджету  хворій на муковісцидоз з легеневими проявами було централізовано закуплено медичні препарати  на суму 85 972грн.                                                                                                                                                  –   - Медичним закладам спільно з управлінням з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації необхідно скоординувати роботу щодо надання соціального супроводу хворим на рідкісні (орфанні) захворювання, що знаходяться на амбулаторному лікуванні та рекомендувати  виконкомам селищної та сільських рад сприяти залученню  коштів, відповідно до норм чинного законодавства, на закупівлю необхідних лікарських засобів та відповідних харчових продуктів для дієтичного споживання хворим на рідкісні (орфанні) захворювання, - підсумував  Сергій Джоболда та дав доручення розробити та подати на розгляд сесії районної ради «Районну програму  забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання лікарськими засобами та відповідними харчовими продуктами для дієтичного споживання».

Фото без опису

   Наступним,  в порядку контролю, було розглянуто питання про стан надання адміністративних послуг громадянам району у 2018 році через Центр надання адміністративних послуг Чорнобаївської РДА» про що ознайомила його начальник Надія Матрюк.

 

                                                 За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь