A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Де дізнатися про стан розгляду державним реєстратором заяви? Чи можна оскаржити рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора?

Дата: 27.02.2019 09:02
Кількість переглядів: 553

Фото без опису

     Державна реєстрація прав на нерухомість та їх обтяжень проводиться за заявою заявника шляхом звернення до суб’єкта державної реєстрації прав або нотаріуса.

      Суб’єктами державної реєстрації прав визначено:

  - виконавчі органи сільських, селищних та міських рад, Київська, Севастопольська міські, районні, районні у містах Києві та Севастополі державні адміністрації;

 - акредитовані суб’єкти.

      Державним реєстратором є:

1) громадянин України, який має вищу освіту за спеціальністю правознавство, відповідає кваліфікаційним вимогам, встановленим Міністерством юстиції України, та перебуває у трудових відносинах з суб’єктом державної реєстрації прав;

2) нотаріус;

 3) державний виконавець, приватний виконавець (у випадках визначених законом).

    Інформація про суб’єктів державної реєстрації прав, нотаріусів Черкаської області розміщена на сайті Головного територіального управління юстиції у Черкаській області (http://uprav.ck.minjust.gov.ua).

       Документи, подані разом із заявою, розглядає державний реєстратор та перевіряє їх на наявність підстав для проведення реєстраційних дій, зупинення розгляду заяви, зупинення державної реєстрації прав, відмови в державній реєстрації прав.

        За результатом розгляду документів державний реєстратор приймає відповідне рішення.

       Після подачі заяви кожен заявник може перевіряти стан розгляду своєї заяви. Така послуга надається он-лайн через «Кабінет електронних сервісів» за посиланням –http://rrp.informjust.ua/.

     На законодавчому рівні надано можливість оскаржувати рішення, дії або бездіяльність державного реєстратора, суб’єкта державної реєстрації прав не тільки до суду, але й цілком безкоштовно до Міністерства юстиції України та його територіальних органів.

         Довідкова інформація та методична допомога щодо складання скарг надається Головним територіальним управлінням юстиції у Черкаській області за телефоном  (0472) 33-00-27 або за адресою: м. Черкаси, бульв. Шевченка, 185, каб. 244.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь