A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА Продовжую ознайомлювати із пріоритетами в області на цей рік:

Дата: 16.02.2017 09:01
Кількість переглядів: 743

  • легалізація зайнятості населення

    Жоден працівник не повинен отримувати зарплату, меншу за мінімальну. Саме легалізацію зайнятості населення ми визначили серед пріоритетів 2017 року.

    Бо від цього залежить наповнення бюджетів (зі сплачених податків) і можливості розвитку області в цілому. Наше завдання – підвищення зарплати працівникам і забезпечення надходження ПДФО. Для цього контролюватимемо реалізацію рішень Уряду щодо підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. А для результату потрібна злагоджена робота райдержадміністрацій, управлінь Фіскальної служби та Держпраці.

    Ще не повною мірою використано також ресурс надходжень ПДФО завдяки підвищенню розміру орендної плати за земельні паї. Торік нам вдалося збільшити її до 5,4%. Завдяки цьому бюджети додатково отримали більше 100 млн грн  ПДФО. Підвищення ставки орендної плати до 8% дасть змогу бюджетам додатково отримати ще близько 160 млн грн. Тобто резерви є! І нам усім є, над чим працювати. Я дав завдання головам райдержадміністрацій узяти ці питання під особистий контроль.

 

  • енергоощадність

    Черкащина й надалі тримає курс на енергонезалежність. В області, нагадаю, діє програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв. За два роки ми скоротили споживання газу майже вполовину.

    Днями був на Чигиринщині. Там відразу кілька об’єктів перевели на альтернативні види палива. Нові котельні запрацювали в центральній районній лікарні, Чигиринському навчально-виховному комплексі № 3 та Чигиринському економіко-правовому коледжі. Що варте наслідування: в районі на енергоощадні заходи залучають не лише бюджетні кошти, а й інвесторські. Саме так тут перевели на альтернативні види палива нинішні об’єкти. Лише у школі на кожній гігакалорії економитимуть понад 800 грн. Як замінять усі вікна (вже почали) та утеплять фасад – заощаджуватимуть ще більше. Колектив каже, що у школі з новою твердопаливною котельнею ще й значно потеплішало.

    Додам, що я дав завдання керівникам районів про максимальне переведення освітніх закладів на альтернативні види палива цьогоріч.

 

 

  • підтримка військових

Черкащина й надалі всіляко підтримуватиме наших військових – як на фронті, так і в тилу. До речі, ми із заступниками регулярно їх навідуємо на Сході. Так, серед іншого, дізнаємося про потреби з перших вуст. Соціальний захист військовослужбовців теж наш незмінний пріоритет. Будемо удосконалювати чинні програми підтримки.

Нині маємо нову ініціативу для зміцнення нашої армії. Вважаю, що матеріальна допомога родинам контрактників може стати додатковим стимулом для вступу черкащан до лав Збройних Сил України. Тому дав завдання напрацювати пропозиції. Потому ми запропонуємо районам і містам відкорегувати їхні відповідні програми. Військові повинні бути мотивовані та знати, що їхні родини захищені, поки вони виконують свій обов’язок перед країною.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь