A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

22 квітня - Всесвітній день водних ресурсів

Дата: 21.03.2019 08:56
Кількість переглядів: 492

Фото без опису

Людство щорічно відзначає свято, яке змушує задуматися і прийняти близько до серця проблеми навколишнього світу. Тема такого свята – екологія, зокрема, Всесвітній день водних ресурсів або, як його називають, День води.

Сутність цього свята на стільки важлива, що брати участь у ньому – обов’язок кожного свідомого члена суспільства.

Дата свята постійна і не змінна, з 1993 року відзначається щорічно 22 березня.

Питання збереження прісних вод, як необхідної умови для життя, в даний час надзвичайно важливе і ставиться досить гостро.

Комітетом по водних ресурсам при ООН на 2019 рік виділяються основні актуальні напрямки, у сфері використання водних ресурсів: зростання споживання прісної води в сільському господарстві; різке збільшення видобування підземних вод; перерозподіл поверхневих прісних вод в зв’язку із зміною кліматичних умов.

В цей день для кожної людини з’являється реальна можливість не тільки привернути увагу до проблеми, але й взяти безпосередню участь у її вирішенні.

На Чорнобаївщині питанню водних ресурсів приділяється особлива увага, на період до 2024 року розроблена Загальнодержавна цільова програма розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпра.

Також з метою збереження та відтворення природного середовища та його екологічного стану в районі створений Нижньосулинський природний парк на площі 7871 га.

Проблема наявного стану водних ресурсів спонукає кожного з нас замислитись щодо більш раціонального використання води, брати участь в акціях проти їх забруднення, надавати посильну допомогу у спільній справі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь