A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Уряд сформував механізм дотацій на утримання корів та молодняку ВРХ

Дата: 18.04.2018 08:54
Кількість переглядів: 652

Фото без опису

    Постановою Кабінету Міністрів України України від 07.02.2018 року № 107   передбачено дотацію на молодняк великої рогатої худоби, який народився у господарствах фізичних осіб у поточному році. Однією з умов виплати дотації є ідентифікація та реєстрація в установленому порядку молодняку великої рогатої худоби,  а тому  необхідно активізувати  роботу з проведення ідентифікації та реєстрації молодняку великої рогатої худоби відповідно до вимог Закону України від 04.06.2009 року № 1445-VI.

    Для отримання дотації за молодняк фізичні особи подають за місцезнаходженням господарства до відповідної сільської, селищної ради копії таких документів: паспорт ВРХ, паспорт громадянина України, довідку про відкритий рахунок в банку, документ про реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податку. Зазначені документи приймаються протягом поточного року до 1 травня, до 1 вересня і до 1 грудня, про що робиться запис у журналі обліку фізичних осіб-власників тварин, форму якого встановлює Мінагрополітики.

    Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняка у розмірі: за період утримання молодняка віком від1 до 5 місяців – 300 гривень  за голову, від 5 до 9 місяців – 700гривень, від 9 до 13 місяців – 1500 гривень. Загальний   обсяг дотації  за  одну голову  не  перевищує 2500 гривень.

    Пунктом 8 Постанови передбачено дотацію за утримання корів сільськогосподарськими підприємствами (юридичними особами), які подають,  відповідно абзацу 2 цього пункту, необхідні документи  до 1 квітня (станом на 1 січня) та до 1 жовтня (станом на 1 липня) до Мінагрополітики. Дотація за утримання корів надається на безповоротній основі двічі  на рік за кожну наявну станом на 1 січня та на 1 липня поточного року ідентифіковану та зареєстровану в установленому порядку корову в розмірі 750 гривень за одну голову.

    В  Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 року № 107 передбачено державну підтримку ще за такими напрямами:

- часткова компенсація відсоткової ставки за банківськими кредитами залученими    для покриття витрат, пов’язаних із запровадженням діяльності в галузях: вівчарство, кролівництво, козівництво, бджільництво, звірівництво, кролівництво, шовківництво та аквакультура;

- часткова компенсація вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської  продукції  в частині витрат, профінансованих за рахунок банківських кредитів;

- часткове відшкодування вартості закуплених для подальшого відтворення племінних тварин, а саме телиць, нетелей, корів, свинок та кнурців, вівцематок та баранів, ярок, сперми бугаїв та ембріонів ВРХ, які мають племінну (генетичну) цінність;

- часткове відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, доїльних залів, підприємств з переробки сільськогосподарської продукції.

    За довідками звертатись за телефоном 2-34-50.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь