A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Пряма мова. Сергій Овчаренко про забезпечення черкащан інсуліном

Дата: 18.09.2018 08:53
Кількість переглядів: 630

    Обласна державна адміністрація спрямувала листи до Міністерства охорони здоров’я щодо необхідності виділення додаткових коштів для забезпечення цільових видатків на цукровий діабет. Зокрема на придбання інсуліну. Оскільки в області на початок року зареєстровано більше 48,7 тис. пацієнтів, хворих на цукровий діабет, з яких інсулінозалежними є понад 9 тис. осіб, в тому числі 228 дітей, каже заступник голови облдержадміністрації Сергій Овчаренко.

    Завдяки уточненому переліку пацієнтів, що, у зв’язку з міграцією населення, варіабельний, на Черкащині уточнили орієнтовну потребу у видатках на забезпечення відшкодування вартості цих препаратів. Йдеться про понад 67,7 млн грн.

    – На Черкащині у 2018 році для забезпечення препаратами інсуліну виділені цільові видатки в розмірі понад 37,8 млн грн, зокрема за рахунок медичної субвенції – 28,4 млн грн та коштів місцевих бюджетів – 9,4 млн грн, – говорить Сергій Овчаренко. – Ці кошти спрямовано на відповідні місцеві бюджети районів та міст області. На сьогодні обласною державною адміністрацією спрямовано листи до Міністерства охорони здоров’я України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності виділення додаткових коштів для забезпечення цільових видатків по цукровому діабету. Слід розуміти, що навіть, коли МОЗ розподілить кошти медичної субвенції, які рахуються за ним, ці видатки спрямують на забезпечення видатків на оплату праці та відшкодування препаратів інсуліну, забезпечити повністю потребу у цих видатках не вдасться.  Зрозуміло, що при отриманні коштів, їх спрямуємо на забезпечення препаратами інсуліну. Хоча повністю це не вирішить проблему.

    Він закликав РДА та міськвиконкоми взяти зазначене питання під особистий контроль та забезпечити виділення коштів з місцевих бюджетів для відшкодування вартості препаратів інсуліну та проведення розрахунків за відпущеними препаратами в повному обсязі до кінця року.

    Відзначимо, електроні рецепти на препарати інсуліну в області почали виписувати у грудні торік. Пацієнти для отримання цих препаратів надали згоду на обробку їх персональних даних. Нині ж видають такі електронні рецепти в області 63 лікарі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь