A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Позбуваємось прогалин у страховому стажі

Дата: 22.03.2019 08:51
Кількість переглядів: 544

      Фото без опису

    19 березня фахівці Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості спільно з представниками Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Пенсійного фонду України в Черкаській області провели інформаційний захід для 23 безробітних. Проводити спільні заходи стало доброю традицією, адже сьогодні у населення досить багато питань щодо чинного пенсійного законодавства.

Фото без опису

     Під час заходу начальник відділу Наталія Грицай розповіла про зміни у законодавстві з 1 січня 2019 року та звернула увагу на страховий стаж, що надає право на пенсію. Страховий стаж – це період, протягом якого особа щомісяця сплачувала страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Мінімальний страховий внесок – сума коштів, що визначається розрахунково  як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановленого на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід). “Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа офіційно працювала, зараховується до страхового стажу як повний місяць лише за умови, що сума сплачених за цей місяць внесків є не меншою, ніж мінімальний страховий внесок” –  пояснила Наталія Грицай. Також, відповідаючи на питання присутніх, надала розяснення як здійснити доплату до мінімального страхового внеску.

      Актуальними залишаються питання щодо оформлення трудових книжок. Присутні мали змогу отримати індивідуальну консультацію та дізнатися чи правильно зроблено записи в трудових книжках.


 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь