A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

ТУРБУЮЧИСЬ ПРО ВІДПОЧИНОК ДІТЕЙ

Дата: 21.06.2017 08:50
Кількість переглядів: 745

Фото без опису

    На виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей на 2014­2018 роки, затвердженої рішенням сесії районної ради від 06.08.2013 року № 25­1/VІ, Чорнобаївською райдержадміністрацією ведеться робота по оздоровленню та відпочинку дітей влітку 2017 року.

    Ще 27 квітня проведено розширену міжвідомчу  координаційну нараду райдержадміністрації по літньому відпочинку та оздоровленню дітей та підлітків в літку 2017 року, на яку було запрошено директора оздоровчого закладу району, представників профспілкових організацій, санепідемстанції, медицини, поліції, рятувальників. На жаль, директор ДОЦ «Сосонка» відмовився від участі в координаційній раді.

    В 2017 році заплановано охопити відпочинком та оздоровленням не менше 70% від загальної кількості дітей шкільного віку, в тому числі дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а саме: 100% дітей­сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та стовідсоткове оздоровлення дітей, батьки яких загинули або померли в зоні проведення АТО, і не менше 70% дітей інших соціально не захищених категорій.

    На сьогоднішній день на виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей сільськими та селищним бюджетом виділено 607,2 тис. грн., з них 252,0 тис. грн. на оздоровлення дітей­сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 355,2 тис. грн. на харчування учнів 1­4 класів в пришкільних таборах відпочинку.

    Що стосується надання коштів на оздоровлення дітей Фондом соціального страхування, Міністерством аграрної політики та продовольства України, то, на жаль і в цьому році таких коштів не передбачено, що знову ускладнить роботу по організації відпочинку та оздоровленню дітей.

    Влітку 2017 року у 62 таборах при ЗНЗ району охоплено організованим відпочинком 1976 учнів, що становить 68%  від загальної кількості учнів 1­10 класів. Працюють 33 пришкільні табори відпочинку, в яких  відпочиває 1316 учнів та 30 таборів праці і відпочинку для 572­х учнів. Оздоровча кампанія проходить під гаслом «Мій рідний край – краплина України», сплановано заходи переважно національно – патріотичного спрямування.    

    У 13 літніх мовних таборах 210 учнів удосконалили англійську мову.  У 33 дошкільних навчальних закладах відпочили 1405 дітей, для яких було забезпечено 4­х разове харчування.

    Обласним управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту проведено конкурсні торги щодо закупівлі послуг із організації оздоровлення дітей та визначено оздоровчий заклад в якому планується оздоровити. Так , 26 дітей з нашого району будуть оздоровлюватися в ПП «Оздоровчий центр» Чайка» в 3 зміну (17 липня по 6 серпня).

    На даний час 3 дитини було оздоровлено в Міжнародному дитячому центрі «Артек» (Пуща Водиця, Київська обл.) та 4 дитини – в УДЦ «Молода гвардія» м. Одеси.

    32 дітей­сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування,  направлено до оздоровчого закладу «Придніпровець»  в Золотоніському районі.

    Щодо оздоровлення дітей за рахунок часткової та повної компенсації вартості путівок в оздоровчих закладах за рахунок коштів профспілок, то в цьому році також планується залучати профспілкові кошти. Так, профспілка працівників освіти планує оздоровлювати дітей в санаторії «Мрія», профспілка медичних працівників в оздоровчому закладі «Смерічка» Івано­Франківської області та санаторії Кирилівки.

    На сьогоднішній день не припиняється робота по направленню дітей до санаторно­лікувальних закладів області. Всім, хто звернувся за допомогою, надається роз’яснювальна та методична допомога. За 5 місяців цього року комунальним закладом «Чорнобаївський центр первинної медико­санітарної допомоги» до санаторіїв було направлено 48 дітей.

    В цьому році також рекомендовано сільським та селищній радам продовжити роботу по виплаті матеріальної допомоги учасникам АТО для оздоровлення та відпочинку їх дітей за рахунок коштів місцевих бюджетів.

 

За інформацією сектору у справах сім’ї,

молоді та спорту райдержадміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь