A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Пряма мова. Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 25.05.2017 08:50
Кількість переглядів: 683

Фото без опису

  • про «Черкасиобленерго»

 

    На минулому тижні провів засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Усе – через ситуацію в ПАТ «Черкасиобленерго». Напередодні засідання я зустрівся з керівниками структурних підрозділів підприємства. Вони повідомили, що розпочали страйкові дії через невиплату зарплати. Натепер «Черкасиобленерго» заборгувало своїм працівникам понад 99 млн грн.

    Ситуація, що склалася з «Черкасиобленерго», може призвести до припинення електропостачання низки об’єктів області, зокрема підвищеної небезпеки. А тому комісійно ми схвалили план дій задля унеможливлення виникнення надзвичайних ситуацій. Також запропонували своє бачення врегулювання ситуації на підприємстві.

    Зокрема, комісія рекомендувала «Черкасиобленерго» порушити перед НКРЕКП (держрегулятором) клопотання про перегляд алгоритму надходження коштів на рахунок енергопостачальника. А також врегулювати відносини з «Азотом». Маємо створену комісію, відповідно до рекомендацій Держенергонагляду України, щодо перегляду екологічної броні по області. Тобто мінімального рівня споживання електроенергії, що забезпечує передумови для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій. Якраз зменшення екоброні «Азотом» дасть змогу виконати умову НКРЕКП задля перегляду алгоритму розрахунку «Черкасиобленерго» з ДП «Енергоринок». Бо нині всі кошти нашого підприємства туди перераховуються автоматично. Зміна цього алгоритму дозволить розпочати виплату зарплати працівникам. Окрім того, «Черкасиобленерго» спільно з «Азотом» мають дійти згоди щодо енергопостачання об’єктів останнього та реструктуризації заборгованості за спожиту електроенергію. Ми звернулися і до Кабміну – переглянути антидемпінгові заходи щодо імпорту добрив в Україну. Це дозволить поновити роботу «Азоту», і він зможе розраховуватися з енергетиками.

    Також днями в Кабміні відбулася нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра Володимира Кістіона. На ній представник Фонду державного майна розкритикував Мін’юст за створений прецедент довкола керівника «Черкасиобленерго»: коли де-факто керує один, а де-юре (в реєстрі) значиться інший. У результаті той отримав доручення врегулювати це питання. Такою є вимога й держрегулятора задля запобігання нецільовому використанню коштів. Наша повторна зустріч має відбутися вже найближчим часом.

 

  • про доступні ліки

 

    Аптечних закладів – учасників державної програми «Доступні ліки» – стрімко більшає на Черкащині. За кілька тижнів – на понад сотню. Уже сьогодні ліки за цією програмою доступні в понад 250 місцях реалізації по області. Працюємо далі.

    За позитивну динаміку в упровадженні урядової програми Черкащину відзначив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. Він зауважив, що наша область є в цьому напрямку передовим регіоном.

    Нагадаю, урядова програма «Доступні ліки» стартувала з квітня. Скористатися нею можуть пацієнти із серцево-судинними захворюваннями, бронхіальною астмою та діабетом ІІ типу. Саме ці категорії хворих за наявності рецепта від лікаря можуть отримати необхідні їм медикаменти безоплатно або ж придбати їх із незначною доплатою. Ідеться лише про препарати зі списку, затвердженого Кабміном. Усі деталі є на сайті Міністерства охорони здоров'я.

 

  • про індутріальний парк

 

    Наш індустріальний парк «Золотоноша» внесуть до всеукраїнського реєстру. Таке рішення на минулому тижні ухвалила спеціальна міжвідомча комісія. Для чого потрібен цей крок? Це – своєрідне набуття об’єктом статусу.

    Далі на території майбутнього індустріального парку «Золотоноша» розпочнуть облаштування інфраструктури. Також візьмемося за промоцію парку на всеукраїнському та закордонному рівнях, пошук зацікавлених компаній.

    Нагадаю, торік на інвестиційному форумі ми презентували концепцію створення індустріальних парків в області. Я переконаний: це стане нашою перевагою в боротьбі за інвесторів. Це перспективна справа. Найперше скорочується час на реалізацію проектів. А оператори й учасники індустріального парку мають певні преференції та пільги від держави, приміром, лояльне оподаткування. Це теж хороший стимул для інвестування. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь