A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Екскурсія до Верховної Ради України

Дата: 25.01.2017 08:49
Кількість переглядів: 840

    Напередодні 99 річниці події, що ввійшла в історію України, як день, коли Українською Центральною Радою було прийнято ІV Универсал, що проголошував повну незалежність Української Народної Республіки та 98 річниці проголошення в Києві Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу, сектором у справах сім’ї, молоді та спорту Чорнобаївської райдержадміністрації спільно з Чорнобаївським селищним головою, з метою реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання молоді на 2016 - 2020 роки, було організовано екскурсію до головного законотворчого органу нашої країни – Верховної Ради України, в якій взяли участь депутати, члени виконкому, працівники органів виконавчої влади та працівники Чорнобаївської селищної ради.

    Екскурсію було розпочато з місць де проходили запеклі бої Революції Гідності, тож всі змогли відчути той дух свободи, що панує там і до нині, віддавши шану борцям за наше гідне життя.

    Під час екскурсії всі мали змогу побувати у кулуарах Верховної Ради України, відвідати конференц-залу та сесійну залу, послухати цікаві деталі з історії створення та оздоблення Сесійного будинку, історії та сучасності щоденної роботи законодавчого органу державної влади України.

    Всі охочі мали змогу сфотографуватися біля синьо-жовтого прапора, який був внесений депутатами до сесійної зали Верховної Ради 24 серпня 1991 року, під час ухвалення позачерговою сесією Верховної Ради УРСР Акту проголошення незалежності України.

    Крім того, чорнобаївській делегації  випала унікальна нагода ознайомитися з проектом "Блокпост пам'яті", що тимчасово розміщений в кулуарах Верховної Ради. В ящиках з-під снарядів — речі, які передали родичі, друзі і побратими загиблих в АТО героїв. У кожній вітрині — фотографія бійця. Для проекту частину речей надали волонтери, які брали участь з 2014 року в пошукових місіях "Евакуація 200" і "Чорний тюльпан". Волонтери працювали на територіях, які зараз не контролюються Україною — Савур-Могила, Іловайськ, Донецький аеропорт, Дебальцеве, а також на передових позиціях нашої армії. Кожна річ з привезених з території військових дій, кожна фотографія — унікальні. Це свідчення масштабного злочину в історії сучасної України.

За інформацією сектору у справах сім’ї,

молоді та спорту райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь