A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося перше засідання районної Ради регіонального розвитку

Дата: 10.01.2019 08:49
Кількість переглядів: 734

Фото без опису

   9 січня голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда провів перше установче засідання районної Ради регіонального розвитку. У ньому взяли участь перший заступник голови РДА Валентина Стилик, керівник секретаріату районної ради Лариса Дражнікова, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств, установ та організацій району, селищний голова тощо.

  Розпочинаючи засідання, Сергій Джоболда розповів, що 12 листопада 2018 року, під головуванням Президента України Петра Порошенка та за участю Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана в м. Київ відбулося сьоме засідання Ради регіонального розвитку. І одним із завдань, озвучених на ньому, стало саме створення рад регіонального розвитку на місцях.

  • Районна рада регіонального розвитку має випрацювати план розвитку територій на 2019-2021 роки у рамках реалізації реформ, започаткованих на сьогодні в державі. Тож, проаналізувавши програми та заходи, що здійснюються у нас у районі, ми розробили ключові напрямки подальшого розвитку, запланували основні заходи і проекти, які будуть здійснюватися у різних галузях життєдіяльності району для покращення рівня життя його жителів. Зокрема, це стосується залучення інвестицій, капітального ремонту доріг, заходів з енергозбереження, соціальних гарантій та соціального захисту населення, впровадження перспективних проектів розвитку інфраструктури району, реконструкції закладів освіти, культури, охорони здоров’я та інші, - зауважив Сергій Миколайович.
  •  
  • Фото без опису

  Першочергово обговорили реалізацію проектів соціально-економічного розвитку  району протягом 2015-2018 років по галузях. Проте основна увага була зосереджена на формуванні проекту перспективного плану розвитку Чорнобаївського району на 2019-2021 рр.

Фото без опису

   Так, запланована реалізація кількох великих інфестиційних проектів за рахунок власних коштів. Це, зокрема, будівництво елеватора для сушіння, очищення і зберігання насіння сої ПП «Віктор і К» в смт Чорнобай, спорудження сучасного елеватора по переробці, транспортуванню та зберіганню сільськогосподарської продукції ТОВ «Термінал-Іркліїв» у с. Іркліїв та запуск лінії по виробництву біоетанолу ПП «Нітробос» у с. Великі Канівці. Для покращення стану автомобільних доріг, окрім продовження ремонтних робіт, планується створення комунального підприємства по експлуатаційному утриманню доріг загального користування місцевого значення із придбанням техніки для розчистки і посипки доріг, а в подальшому – і для проведення дрібних ремонтів доріг, зокрема котка і дорожньої фрези. 

   У центрі особливої уваги перебуватимуть екологічні питання, які на сьогодні набувають надзвичайної актуальності. Зокрема, заплановано заходи із відновлення гідрологічного режиму річки Ірклій та відновлення очисних споруд у смт Чорнобай. У рамках заходів з енергозбереження протягом кількох років у районі було здійснено заміну газових котлів та котелень та котельні на альтернативних видах палива, завдяки чому вдалося відійти від споживання газу та досягнути 2 млн грн економії на рік. У подальших планах – встановлення сонячних батарей, зокрема у смт Чорнобай та с. Мала Бурімка, а також будівництво біогазової установки у с. Вереміївка. Заплановано також будівництво і запуск сміттєсортувальної лінії.

   Масштабними є проекти у галузі спорту та культури. Так, протягом кількох останніх років проводяться капітальні ремонти РФОК, протягом яких було відремонтовано більшу частину приміщення. На найближчі роки планується реконструкція футбольного поля, бігових доріжок та трибун, а також приміщення басейну зі встановленням сонячних батарей, які будуть використовуватися для підігріву води. У галузі культури заплановано масштабну реконструкцію та осучаснення районних бібліотек, які б відповідали вимогам часу, і районного кінотеатру. А також оновлення районного краєзнавчого музею, Васютинського дендропарку, створення оглядового майданчика у Кліщинцях, будівництво вуличних зон відпочинку.

   Значну увагу під час засідання було приділено проведенню в районі освітньої та медичної реформ. Так, уже розроблено план оптимізації і модернізації  мережі закладів освіти, формування освітніх округів та діяльності опорних закладів. З метою рівного доступу до освіти дітей з особливими освітніми потребами та отримання корекційно-розвиткових послуг на базі реабілітаційного відділення територіального центру відкрито Інклюзивно-ресурсний центр з відділенням денного перебування дітей з особливими освітніми потребами. В планах на цей рік – проведення реконструкції приміщення та придбання реабілітаційного обладнання.

   Що стосується реалізації в районі медичної реформи, то в її рамках створено Комунальне некомерційне підприємство «Чорнобаївський  ЦПМСД». Заклад отримав ліцензію, уклав угоду з Національною Службою Здоров’я. З 1 квітня лікарі  КНП «Чорнобаївський ЦПМСД»  почали  укладати  декларації з пацієнтами. На сьогоднішній день укладено майже 28 тис. угод. Задля наближення медичних послуг до населення лікарські амбулаторії забезпечуються необхідним обладнанням. Із 11 ЛА в районі вже відремонтовано 7. Нині ж планується модернізація надання медичних послуг. Зокрема створення електронної картки пацієнта, електронної черги,  запровадження телемедицини тощо.  Покращення матеріально-технічної бази проводилось і в Чорнобаївській ЦРЛ, яка в процесі реорганізації стала комунальним некомерційним підприємством «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня». Протягом останніх чотирьох років планомірно здійснюються ремонти відділень ЦРЛ. Так, уже відремонтовані операційне, хірургічне, реанімаційне, травматологічне відділення, кабінет довіри, рентгенологічний кабінет.      Нині триває ремонт приймально-діагностичного відділення. Заплановані ремонти дитячого відділення та жіночої консультації, на базі якої для осучаснення медичних послуг буде створено кабінет «Здоров’я жінки», для якого вже придбано мамограф та УЗД апарат. Задля залучення молодих спеціалістів-лікарів для них планується придбати дві квартири, а також запроваджено доплату до заробітної платні у розмірі 100%.

   Сергій Джоболда зазначив, що сьогоднішнє перше установче засідання Ради регіонального розвитку дає старт обговоренню проекту Плану перспективного розвитку Чорнобаївщини на 2019-2021рр. До участі у ньому має долучитися кожен небайдужий житель району.

  • За останні роки у кожній галузі зроблено багато, але щоб закріпити ці здобутки, ми повинні вибудувати чітку стратегію розвитку на кілька наступних років, втілити в життя найнеобхідніші проекти і ті, які реально реалізувати. Це мають бути проекти, які поліпшать життя громад та нададуть їм можливість розвиватися. Тільки спільно визначивши пріоритети і спільно беручи відповідальність за той чи інший проект, ми зможемо його реалізувати, - зазначив Сергій Миколайович.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь