A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В ОДА представили Програму економічного і соціального розвитку Черкащини на 2019 рік

Дата: 18.12.2018 08:42
Кількість переглядів: 666

    Програму соціального та економічного розвитку Черкаської області на 2019 рік представили на розгляд громадськості в облдержадміністрації. Пріоритетні напрямки й ключові завдання, які прописані у документі, представив директор Департаменту регіонального розвитку ОДА Роман Карманнік на громадських слуханнях обласного бюджету на наступний рік, які відбулися минулої п’ятниці під головуванням очільника області Олександра Вельбівця.

    Програма спрямована на координацію діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в межах області з метою досягнення цілей визначених Державною та регіональною Стратегією розвитку області до 2020 року. Вона враховує завдання ключових обласних галузевих програм, що будуть реалізовуватись протягом 2019 року. Нині розвитковий документ представили громадськості. Надалі – винесуть на розгляд сесії обласної ради.

    – Специфіка 2019 року значною мірою пов’язана зі створенням та розвитком важливої інфраструктури насамперед у сільській місцевості, яка необхідна для підвищення якості медичних, освітніх, культурних послуг, підвищення безпеки на територіях, – зауважив Роман Карманнік. – Окрім цього, програма також визначає заходи, спрямовані на стимулювання місцевого економічного розвитку, екологічну безпеку та комплексний підхід, спрямований на допомогу в становленні нових управлінських утворень – ОТГ.

    Програма містить основні 4 блоки: економічний, гуманітарний, екологічний та розбудова інституційної спроможності. Економічний блок містить заходи щодо підтримки кооперативного руху та розвитку підприємництва в цілому. Також увага приділяється стимулюванню експортної діяльності; просуванню інвестиційних та туристичних можливостей, зокрема і розвиток інклюзивного туризму, розвиток інфраструктури – доріг, аеропорту та впровадження заходів з енергозбереження.

    Гуманітарний блок передбачає придбання шкільних автобусів, продовження програми «Інноваційні школи Черкащини», розвиток позашкілля, інклюзивної освіти, будівництво 23 нових амбулаторій, реконструкція будівлі приймального відділення під корпус №2 обласного кардіоцентру.

    – Пріоритетом є початок будівництва диспетчерського центру швидкої допомоги та придбання спецтранспорту, – додав посадовець. – У спорті – це будівництво спортивних майданчиків, добудова спортивної зали обласної спеціалізованої школи олімпійського резерву. Також важливим є продовження відновлення драмтеатру. Крім того, планується комплекс соціальних заходів у рамках обласних програм.

    Щодо екології, то тут планується запровадження системи роздільного збирання твердих побутових відходів, зокрема придбання контейнерів для роздільного збору твердих побутових відходів; придбання спецмашин та обладнання для збирання і перевезення сміття; реконструкція існуючих очисних споруд для очищення стічних вод та каналізаційних систем.

    Четвертий розділ в основному спрямований на забезпечення процесу становлення нових управлінських утворень – ОТГ, та підвищення якості регіонального управління в цілому. Він передбачає розширення мережі центрів надання адмінпослуг та збільшення можливостей їх отримання в електронному вигляді; створення Центрів безпеки громадян, навчання управлінських команд ОТГ, в першу чергу проектному менеджменту; методичний супровід розробки планувальних документів та комплекс заходів щодо розвитку громадянського суспільства.

    Виконання програми сприятиме підвищенню конкурентоспроможності економіки області як за рахунок прямих іноземних, так і внутрішніх інвестицій у перспективні галузі, стимулюванню розвитку підприємництва, ефективному використанню природних ресурсів. В рамках Програми здійснюватимуться заходи з розвитку соціально важливої інфраструктури, що матиме вплив на покращення якості життя населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь