A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду

Дата: 06.03.2018 08:40
Кількість переглядів: 674

Фото без опису

    На щотижневій апаратній нараді, що відбулася 5 березня під головуванням голови районної державної адміністрації Сергія Джоболди за участі першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик розглянуто питання щодо стану інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності та надання земельних ділянок учасникам АТО та розвитку фізичної культури і сорту в районі.

    По першому питанню доповів начальник відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Юрій Петренко. – Площа земель, які знаходяться в адміністративних межах Чорнобаївського району становить 155353 га, з яких сільськогосподарські угіддя займають 103289 га - 66,5 % від загальної площі земель району.

    У структурі сільськогосподарських угідь рілля займає 93509 га - 90,5 %, багаторічні насадження - 2250 га - 2,2 %, кормові угіддя - 7530 га - 7,3 %.

    Станом на 1 березня 2018 року в адміністративних межах Чорнобаївського району обліковується орієнтовно 19233 га земель державної власності, з них 10818 га ріллі.

     Станом на 1 березня цього року ДП «Черкаський науково- дослідний та проектний інститут землеустрою» в адміністративних межах Чорнобаївського району проведено інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення державної власності (рілля) на площі 4441,7 га.

     Згідно укладених договорів передано в оренду 15012 га земель державної власності, з них ріллі 10631 га.

    Не переданими в оренду залишилися 4221 га земель запасу та резервного фонду з яких 187 га складає рілля.

    Станом на 1 березня 2018 року до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області надійшло 648 звернень учасників АТО щодо отримання у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Головним управлінням було розглянуто поданих заяв та надано 406 дозволів на виготовлення відповідної документації із землеустрою на загальну площу 807 га, та затверджено 363 проекти із землеустрою щодо відведення земельних ділянок. По 162 звернення було відмовлено з різних причин.

    Крім того із земель комунальної власності у власність учасників АТО було передано 68 земельних ділянок площею 129,8 га.

    – Відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру спільно з управлінням агропромислового розвитку Чорнобаївської райдержадміністрації необхідно провести моніторинг конфліктних ситуацій, що виникають в районі та зібрати пропозиції від сільських рад щодо використання земельних ділянок. Нажаль на даний час відділом у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру та управлінням агропромислового розвитку  райдержадміністрації проводиться недостатня інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення району щодо узаконення громадських пасовищ, – зазначив Сергій Джоболда.

    Про стан розвитку фізичної культури і сорту в районі інформував завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Авраменко та зазначив, що кожного року проводиться 20 спортивно-масових заходів, в яких приймає участь близько 3 тис. учнів.

    На базах сільських шкіл діють філії ДЮСШ, де заняття є безкоштовними для всіх дітей. Наразі вихованцями спортивної школи є 228 дітей. В Іркліївській ЗОШ активно розвивається такий вид не олімпійський спорту як хортинг.

    Організацією спортивної роботи у територіальних громадах району здійснюють 20 інструкторів по спорту.

    Взагалі в районі щороку проводиться більше 30 спортивних заходів.

    Наймасовішим заходом районного рівня залишається змагання "Найспортивніше село", в яких беруть участь понад 500 учасників з 20 населиних пунктів району.

    Основним центром занять фізичною культурою і спортом населення є районний спортивний комплекс з закритим плавальним басейном, де працюють спортивні секції футболу, волейболу, дзюдо, настільного тенісу, атлетичної гімнастики. Щороку відвідують басейн близько 5 тис., осіб в тому числі організовані групи дітей  3 тис. 

    До послуг населення стадіон в смт Чорнобай, 25 футбольних полів, 26 спортивних залів, з яких 23 підпорядковані навчальним закладам, 18 пришкільних майданчиків з тренажерним обладнанням, взимку, коли дозволяють погодні умови, працює каток.

    Коли дозволяють погодні умови, працює каток. Цього року він працював всього чотири дні, але за цей час його відвідали понад 200 дітей. Ковзанів  більше 60 пар – різних розмірів.

    – Приємно, що в районі проводиться велика кількість турнірів, так 24 березня відбудеться Перший турнір з настільного тенісу пам'яті Григорія Мазура – лікаря-травматолога, Заслуженого лікаря України.  Хотілося, щоб в районі збільшувалася кількість спортивних секцій в навчальних закладах, де була б задіяна більша кількість учнів, – зазначив Сергій Джоболда.

    В порядку контролю начальник Чорнобаївського районного управління

    Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Василь Катеруша інформував присутніх про хід виконання комплексного плану профілактики та боротьби зі сказом в Чорнобаївському районі». – З початку 2018 року проводилася вакцинація: собак - 231голів, котів - 211 голів, ВРХ   - 450 гол  СТОВ «Старий Коврай». Обстежено 171 двір на наявність сказу у тварин. Працівниками районного управління постійно проводяться роз’яснювальні роботи.

    По закінченню наради очільник району наголосив на дотриманні температурного режиму в закладах медицини, освіти та культури, а також повідомив про продовження канікулярного періоду в навчальних закладах району.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь