A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду

Дата: 01.08.2017 08:39
Кількість переглядів: 781

Фото без опису

    31 липня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів апаратну нараду за участю заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик, працівників апарату та керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, на якій розглянули ряд актуальних питань.

    Про стан виконання заходів протипожежного захисту сільгоспугідь та лісів в районі доповіли провідний інспектор Чорнобаївського районного сектору  Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій  України в Черкаській області Вадим Галушка та начальник комунального  лісогосподарського підприємства «Чорнобай-ліс» Володимир Следь. 

Фото без опису

    За інформацією Вадима Галушки, проаналізувавши проведення перевірок Чорнобаївським районним сектором Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій  України в Черкаській області встановлено, що заходи запропоновані в приписах державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки, щодо захисту зернових культур від пожеж виконуються, але не в повному обсязі.

    На основі аналізу встановлено, що не всі господарства району протягом останніх років обкошують та оборюють поля в місцях прилягання до автодоріг, в результаті чого створюється реальна загроза виникнення пожеж в місцях збирання та зберігання врожаю, загибелі і травмування людей, завдання значних матеріальних збитків від вогню.

    Під час минулих перевірок було встановлено, що виробничі об'єкти в СТОВ "Першотравневе", СТОВ ім. Щорса с. Ревбинці, СТОВ "Лящівка" с. Лящівка, ПСП "Довіра", ПАТ "Велика Бурімка", СТОВ «Надія» с.Франківка, ТОВ ВКФ «Валтас» с.Нове Життя, не укомплектовані протипожежним інвентарем, первинними засобами пожежогасіння.

    Не проведено обвалування територій резервуарних парків складів ПММ у СТОВ «Першотравневе», «Придніпровське», «Канівці», «Красенівське» с.Мирне, ПСП «Веселий Хутір", СТОВ „Україна", ТОВ ім. Шевченка с. Москаленки.

    СТОВ «Канівці», ТОВ «Мрія», СТОВ «Першотравневе», ім.Щорса, «Красенівське», «Надія», ТОВ ВКФ «Валтас», "Надія", "Кліщенці", "Старий Коврай", "Силікат-1" не забезпечені первинними засобами пожежогасіння в повному обсязі.

    З порушенням вимог Правил улаштування електроустановок експлуатується електричне освітлення в зерноскладах СТОВ їм. Шевченка, "Лящівка", ім. Щорса, "Канівці", ТОВ "Мрія", ПАТ "Велика Бурімка".

    Проблемні питання розглянуто на семінар-нараді у присутності керівників сільгосппідприємств 05.07.2017 року, а також прийнято рішення про створення рейдової групи з числа співробітників Чорнобаївського РС УДСНС, Управління АПР Чорнобаївської райдержадміністрації та представників засобів масової інформації.

    – З 1 квітня розроблені та затверджені мобілізаційно-оперативні плани ліквідації лісових пожеж на території «Чорнобай-ліс» у пожежонебезпечний період. На період з 1 квітня по 30 листопада прийнятий на тимчасову роботу пожежний охоронник, який постійно проводить огляд лісових масивів на території Крутьківської та Мельниківської сільських рад, – зазначив Володимир Следь. – В постійній готовності з запасом пального знаходиться трактор Т-40 з плугом ПКЛ-70. В місцях масового скупчення людей встановлені інформаційні та роз’яснювальні знаки. Створено 42 км мінералізованих смуг вздовж лісових масивів.

    Про стан ремонту доріг комунальної власності та загального користування інформувала присутніх начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк, яка зазначила, що станом на 24.07.2017 року на ремонти доріг комунальної власності передбачено в бюджетах селищної і сільських рад 17 млн грн, з яких виконано роботи на суму близько 10 млн грн.

    Найбільші обсяги робіт проведено Чорнобаївською селищною радою по вул. Центральній на 5.5 млн грн, Іркліївською сільською радою на 1,6 млн грн,  роботи продовжуються.

    Завершено ремонти Хрестителівською сільською радою на 1 млн 53 тис грн, Ревбинською, Новоукраїнською, Малобурімською, Лукашівською, Комінтернівською, Кліщинською, Жовнинською, Веселохутірською, Богодухівською сільськими радами.

    Староковрайською та Лящівською сільськими радами частково проведено ремонти та надалі планується продовжити, розпочато ремонти Великоканівецькою сільською радою.

    У Великій Бурімці заплановано проведення ремонтів на жовтень, проте розглядається питання про направлення цих коштів на компенсацію населенню за свиней.

    В інших населених пунктах проведення ремонтів на дорогах комунальної власності заплановано на серпень-жовтень.

    Підрядниками Служби автомобільних доріг виконано роботи на дорозі Н-08 Старий Коврай - Ленінське - Лящівка на суму близько 3 млн грн, ведуться роботи на дорогах Богодухівка – Тарасівка - Нове Життя, Н-08 - Мирне та ст. Пальмира - Чорнобай - Іркліїв.

    Філією Золотоніського ДЕД «ДП Черкаського облавтодору» було частково проведено поточний дрібний ремонт дороги державного значення Чорнобай-Хрестителеве-Оржиця-Лубни (Т-2417 Н-08) від 23 км по 29 км, який планується продовжити.

    В порядку контролю про виконання Плану заходів щодо ліквідації африканської чуми свиней на території Чорнобаївського району доповів в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василь Катеруша. – На сьогоднішній день проведено дезінфекцію надвірних споруд в приватних домоволодіннях Великої Бурімки та Лящівки, де утримувалося поголів’я свиней. В кожній територіальній громаді здійснюються заходи по знищенню гуманними методами бродячих собак, котів, птахів та гризунів, які сприяють перенесенню хвороби. Наразі продовжують працювати стаціонарні карантинні ветеринарно-поліцейські пости на виїздах та в’їздах  сіл Велика Бурімка, Лящівка,  Мохнач. Проводиться клінічне обстеження тварин в Чорнобаївському, Золотоніському районах та частині Полтавської області.

    Станом на 28.07.2017 року повністю здійснено депопуляцію диких кабанів в Національному природному парку «Нижньосульський».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь