A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Віталій Коваль рибокористувачам про зарибнення: «Cподіваємося на вашу підтримку»

Дата: 21.09.2018 08:39
Кількість переглядів: 767

_DSC1009

    Уже цього року за кошти промислових рибалок планують придбати близько 45 т малька різних видів риб на майже 1,5 млн грн. Про це домовились у ході робочої наради, де визначились із відсотком на зарибнення від фактичного вилову рибокористувачами. Засідання відбулось спільно з промисловцями за участі першого заступника голови ОДА Віталія Коваля та керівника Управління Державного агентства рибного господарства у Черкаській області Віктора Іванька. До обговорення долучились перший заступник Центрального округу Державної екологічної інспекції Сергій Поліщук, керівник управління АПР Черкаської облдержадміністрації Ігор Колодка та інші фахівці.

_DSC1037_DSC0994

    Торік у водосховище випустили дещо більше 9 тонн риби за рахунок промисловців. Утім, за словами Віктора Іванька, цю кількість необхідно збільшувати, зважаючи на результати вилову. Приміром, вже на сьогодні маємо близько півтори тисячі тонн.

    Натомість Віталій Коваль нагадав про те, що на Черкащині реалізують обласну програму розвитку рибного господарства водойм області до 2020 року. У межах неї торік виділили 2 млн грн. Каже: тоді спільно з рибокористувачами та підприємствами-забруднювачами вдалося випустити до водосховища більше 95 тонн дворічок рослиноїдних риб. Однак ми сподіваємося суттєво збільшити цю цифру.

_DSC1021

    – Наша мета – максимально зарибнити акваторію Дніпра, – сказав перший заступник. – Для цього вже нинішнього року маємо виділених у межах обласної програми 2 млн грн. Це рішення, ініційоване очільником області Юрієм Ткаченком, підтримали депутати обласної ради у квітні. Водночас ми сподіваємося на вашу якомога більшу підтримку. Адже ми добре знаємо і про проблему синьо-зелених водоростей, яку можливо подолати зокрема й шляхом використання біоорганізмів – рослиноїдних риб. Переконаний, наша спільна робота матиме в перспективі дієвий результат.

    Віталій Володимирович наголосив і на потребі особливого контролю під час процесу зарибнення, аби мінімізувати випадки браконьєрства.

 

Довідково:

    У межах обласної програми зарибнення торік до водосховища випустили 95,7 тонн рослиноїдних риб, зокрема за кошти обласного бюджету – 74,1 т, за кошти підприємств, що здійснюють зворотний скид води в Кременчуцьке водосховище, – 5 т, за кошти користувачів випущено 9,2 т зарибку на 381,1 тис. грн.

    Загалом у водосховище вселено 12,3 т коропа, 0,15 т білого амура, 83,2 т товстолоба.

    Долучились до фінансування процесу зарибнення в минулому році 36 користувачів.

    За попередньою інформацією, зарибнювати водойми розпочнуть вже в кінці жовтня – на початку листопада.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь