A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Департамент соціального захисту населення ОДА – про призначення житлових субсидій та монетизацію

Дата: 21.02.2019 08:36
Кількість переглядів: 517

Фото без опису

Понад 188 тисяч сімей на Черкащині отримують нині субсидії. Уже завершили розрахунок субсидій на опалювальний період без звернення громадян та майже стовідсотково опрацювали за новими зверненнями. Про це інформують в Департаменті соціального захисту населення Черкаської ОДА. У структурі кажуть, що за період дії змін відмовлено лише 20,4 тисячі сімей. Основні причини: відсутність доходів, несплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, перебування членів домогосподарства за кордоном у періоді розрахунку доходів. Крім того, у зв’язку зі зростанням доходів громадян розмір субсидії для окремих сімей був нульовим.

У випадку підвищення тарифів на комунальні послуги проводять автоматизований перерахунок розміру субсидії, обов’язкова ж плата лишається незмінною.

Монетизація субсидії

Нагадаємо, торік наприкінці грудня Уряд ухвалив Постанову № 1176 – про надання житлових субсидій населенню в грошовій формі –  монетизацію. Водночас директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало зазначає, що правила призначення субсидії залишилися незмінними, змінився лише алгоритм її виплати.

– Монетизація субсидій стане реальною підтримкою, насамперед, для малозабезпечених громадян, переважна кількість яких саме пенсіонери, – говорить Руслан Олександрович. – Цей механізм, відповідно до завдання Глави держави, доопрацювали, аби підвищити його ефективність. Так, уже від початку цього року участь у монетизації взяли ті родини, які звернулися за ними вперше. Зміни механізму виплати полягають у тому, що субсидія надходитиме на їхній персональний обліковий запис в Ощадбанку, що натомість розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг. Та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за спожиті ними комунальні послуги. Сім’ям, які від початку року звернулися за субсидіями та зможуть, у випадку призначення, взяти участь у монетизації, не потрібно буде щомісяця сплачувати свій обов’язковий платіж окремо за кожен вид послуги. Таких родин майже 10 тисяч.

Приміром:

Домогосподарству призначена субсидія в межах соціальних норм та нормативів споживання комунальних послуг на газ, воду та електроенергію в загальному розмірі 1 500 грн, а сума всіх комунальних платежів становить 2 000 грн. Відтак 1 500 субсидійних гривень Ощадбанк перерахує надавачам послуг та поінформує домогосподарство про те, що йому залишилося доплатити лише 500 грн.

Стосовно ж сімей, які є отримувачами субсидії з початку опалювального періоду, пояснює Руслан Чикало ( налічується понад 187 тис. домогосподарств області), до 1 травня цього року субсидії надаватимуться в готівковій формі.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь