A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

ПРЯМА МОВА. Юрій Ткаченко про актуальне

Дата: 20.07.2017 08:36
Кількість переглядів: 619

Фото без опису

  • про ліквідацію наслідків негоди

 

    Особисто контролюю перебіг відновлювальних робіт в області після негоди 1 липня. Тоді в її епіцентрі опинилися Золотоніщина та Чорнобаївщина. Також постраждали Уманський, Черкаський, Канівський, Драбівський, Катеринопільський і Шполянський райони.

    На координаційній нараді в понеділок звернувся до місцевих владців, аби вже цього тижня вони максимально виплатили населенню фінансову допомогу на відбудову осель. Кошти в бюджетах є. Також до п’ятниці чекаємо в ОДА проектно-кошторисну документацію з експертизою щодо постраждалих об’єктів соціальної інфраструктури. Без цього ми не зможемо отримати кошти з резервного фонду державного бюджету.

    Натепер Золотоніський район відбудовується швидше, там краще організована ця робота. Водночас у Чорнобаївському районі від минулої п’ятниці, коли я провів там виїзне засідання «надзвичайної» комісії, помітна активізація. Зі свого боку ми знайшли ресурс, щоб допомогти з накриттям багатоквартирних будинків у селищі Чорнобай, як і обіцяно мешканцям. Я вдячний за допомогу керівництву «Черкасиобленерго». Тривають роботи і в поліклініці Чорнобаївського центру первинної медичної спеціалізованої допомоги. Загалом у постраждалих районах працюють бригади будівельників із усієї області.

    Окреме питання – допомога сільгоспвиробникам. Дехто фактично втратив увесь урожай. Тут органи місцевого самоврядування мають розглянути можливі компенсатори: відтермінування чи зменшення орендної плати тощо. Також звертатимемося до Кабміну. Нагадаю, за попередніми підрахунками, негода завдала Черкащині збитків на понад 400 млн грн. За класифікатором, це – надзвичайна ситуація регіонального рівня.

 

  • про ремонт мосту

 

    На минулому тижні проінспектував ремонт нашого мосту через Дніпро. Побачене мене не задовольняє. Тому доручив збільшити кількість бригад ремонтників і пришвидшити роботи. Особливо вони уповільнилися останні тижні. Була лише одна об’єктивна причина: через надзвичайну ситуацію на лівому березі внаслідок негоди ми мали забезпечити проїзд спецтранспорту та вантажівок із будівельними матеріалами. У решті – я розумію обурення водіїв. Міст – наш стратегічний об’єкт, тому роботи там мають бути виконані якісно та в максимально стислі терміни. Підрядник, коли йшов на тендер, мав це добре розуміти.

    Нагадую для водіїв: міст через Дніпро нині проїзний у визначені «вікна»: з 6.00 до 9.00 та із 16.00 до 19.00. Причому лише для рейсових автобусів, спецтранспорту та приватних авто, завважки до 5 тонн.

 

  • про розвиткові проекти

 

    Подальша відбудова обласного драмтеатру після пожежі, створення інноваційних шкіл і відкриття кабінетів «Здоров’я жінки». Ці та інші проекти цьогоріч реалізовуватимемо на Черкащині на умовах співфінансування з Державного фонду регіонального розвитку. Загалом їх 13 на суму у 81 млн грн.

    Як я анонсував раніше, ми також розпочинаємо в області масштабний проект із забезпечення населення питною водою. Він передбачає будівництво, реконструкцію та ремонт водогонів у сільській місцевості. Цьогоріч охопимо ним десять сіл у п’яти районах. Подбаємо і про спортивну інфраструктуру – маємо затверджений проект реконструкції обласної спеціалізованої ДЮСШ.

    Із переліку наших проектів, затверджених Мінрегіоном, чотири реалізовуватимемо в об’єднаних громадах. Зокрема, Стеблівській і Білозірській. Там обладнають амбулаторію, котельні та придбають обладнання з виготовлення паспортів для Білозірського центру з надання адмінпослуг. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь