A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В Чорнобаївській РДА відбулося засідання комісії щодо перегляду нормативно-правових актів

Дата: 27.03.2019 08:35
Кількість переглядів: 588

   Фото без опису

  26 березня під головуванням керівника апарату райдержадміністрації Оксани Брагінець відбулося засідання комісії з питань перегляду та приведення у відповідність до чинного законодавства нормативно-правових актів районної державної адміністрації.

    У ньому взяли участь провідний спеціаліст відділу державної реєстрації нормативно-правових актів Управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Черкаській області Ірина Гардубей, члени комісії з питань перегляду та приведення у відповідність до чинного законодавства нормативно-правових актів районної державної адміністрації, керівники структурних підрозділів РДА.

   Як зазначила Любов Лисенко, юридичним відділом апарату райдержадміністрації було переглянуто розпорядження райдержадміністрації за ІV квартал 2018 року. Всього переглянуто 32 розпорядження. В результаті перегляду встановлено 6 розпоряджень, термін дії яких вичерпано.

    Про перегляд розпоряджень райдержадміністрації та приведення їх у відповідність до Конституції України та чинного законодавства також доповіли керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

         Присутня на засіданні, Ірина Гардубей  звернула увагу на прийняття постанови КМУ від 28 листопада 2018 року № 997 «Питання проведення гендерно-правової експертизи» та зазначила,що під час проведення гендерно-правової експертизи проектів нормативно-правових актів слід керуватися висновком про проведення гендерно-правової експертизи проекту нормативно-правового акта за формою згідно з додатком 2 до Порядку, затвердженого цією постановою. Також Ірина Миколаївна рекомендувала відділу економіки райдержадміністрації привести у відповідність до чинного законодавства розпорядження райдержадміністрації від 16 липня 2013 № 113 «Про визначення підприємства (організації) для здійснення функцій робочого органу», яке зареєстроване у Чорнобаївському районному управлінні юстиції від 24 липня 2013 за № 7/359.

      За результатами проведення комісії було прийнято ряд рішень. Зокрема, юридичному відділу апарату райдержадміністрації провести перегляд нормативно-правових актів за І квартал 2019 року та привести їх у відповідність до Конституції України та чинного законодавства, а структурним підрозділам і надалі проводити роботу по перегляду розпоряджень з метою приведення їх у відповідність до Конституції України та чинного законодавства.

 

 За інформацією юридичного відділу апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь