A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Погода готує чергове випробування

Дата: 22.03.2018 08:34
Кількість переглядів: 661

Фото без опису

    Після тижневого періоду значних морозів, із 24-25 березня на Черкащині прогнозується підвищення температури.

    У зв’язку з потеплінням та істотною товщиною снігового покриву може виникнути загроза підтоплень талими водами домоволодінь та автодоріг, що розташовані в низинах. Так, під час попереднього танення снігу рятувальники здійснили кілька виїздів для ліквідації підтоплень та відкачування талих вод, які загрожували житловим будинкам. У Чорнобаївському районі підрозділ працював по відкачуванню води у селах Малі Канівці, Лукашівка та смт Чорнобай.

    Як показує досвід, сезонний підйом води та підтоплення виникають у першу чергу там, де внаслідок людської діяльності були пошкоджені захисні дамби, захаращені або перекриті дренажні канави, спеціальні меліоративні рівчаки, системи зливової каналізації, природні і штучні дренажі для відведення талої та дощової води у населених пунктах.

    Враховуючи існуючі загрози, пов‘язані із підтопленням житлових будинків та транспортних мереж, закликаємо усі відповідальні служби та громадян провести у зонах відповідальності, а також власних домоволодіннях комплекс заходів, спрямованих на відновлення, укріплення або розчищення усіх інженерно-меліоративних об’єктів.

    Якщо ваше житло перебуває в зоні можливого підтоплення, необхідно:

• очистити прилеглу територію від сміття;

• очистити кювети, водовідвідні труби;

• вжити заходів, щоб відвести воду від будинку і споруд (викопати канави для проходу води).

    Завдяки активній роботі зараз, можна створити необхідні умови для спокійного пропуску та водовідведення талих вод.

Фото без опису

    Ще одна небезпека пов’язана з таненням криги на водних об’єктах. Такий лід на вигляд здається товстим, але в період танення він крихкий, тому пам’ятайте: вихід на річки та водоймища по такому льоду може призвести до трагічних наслідків.

    Необхідно чітко пам’ятати та виконувати правила безпеки при пересуванні по льоду. Перед тим, як вийти на лід, переконайтеся в його міцності. На водоймах безпечним вважається лід (при температурі повітря нижче 0 С):  для одного пішохода — лід синюватого або зеленуватого відтінку, товщиною не менше 5-7 см; для групи людей – товщиною не менше 15 см.

    Якщо ви вийшли на недостатньо міцний лід і він почав тріщати, необхідно припинити рух вперед та повернутися по своїх слідах. Не біжіть, робіть перші кроки, не відриваючи ноги від поверхні льоду.

    Категорично забороняється перевіряти міцність льоду ударами ніг. Під час руху по льоду варто звертати увагу на його поверхню, обходити небезпечні місця та ділянки, покриті товстим шаром снігу. Особливу обережність необхідно проявляти в місцях зі швидкою течією, джерелами, кущами, травою, струмками та теплими стічними водами промислових підприємств.

    Окреме попередження для рибалок! Не можна пробивати поряд одна від одної багато лунок. Необхідно уникати розташування великими групами на одному місці, рибалити на переправах, поблизу вимоїн та занадто далеко від берега. Із собою рибалки завжди повинні мати міцну мотузку завдовжки  12-15 м, а також дошку або велику гілку.

    Пам’ятайте, дотримання елементарних правил безпечної поведінки допоможе вам зберегти своє життя і життя людей, які перебувають поруч із вами. Не забувайте роз’яснювати ці правила дітям! Не допускайте їх до річки без нагляду дорослих, особливо під час льодоходу.

 

Завідувач сектору цивільного захисту,

оборонної та мобілізаційної роботи,

взаємодії з правоохоронними органами

(запобігання та виявлення корупції) В.Л. Рудянчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь