A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

БАТЬКА ЧЕРКАСЬКОГО ШКОЛЯРА ПРИТЯГНУЛИ ДО ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ЗА БУЛІНГ

Дата: 07.05.2019 08:34
Кількість переглядів: 514

Соснівський районний суд м. Черкаси притягнув до відповідальності батька школяра, який вчинив булінг відносно однокласників.

02 травня 2019 року Соснівський районний суд міста Черкаси визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення передбаченого ч.3 ст. 173-4 КУпАП (булінг (цькування) учасника освітнього процесу) батька учня ЗОШ № 2 м. Черкаси та застосував до нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850,00 грн.

Стаття 173-4. Булінг (цькування) учасника освітнього процесуБулінг (цькування), тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, у тому числі із застосуванням засобів електронних комунікацій, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи або такою особою стосовно інших учасників освітнього процесу, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого.

У випадку шкільного булінгу за кривдника, якому ще не виповнилося 14 років, усю відповідальність несуть батьки. Вони повинні відшкодувати шкоду (як матеріальну, так і моральну), яку завдала їхня дитина іншому учню.

Як зазначено в постанові суду, 9-річний школяр вчинив булінг відносно двох своїх однокласників. Протокол про притягнення до адміністративної відповідальності був складений на батька хлопця, який вчинив булінг.

У судовому засіданні порушник вину визнав, до того ж його вина підтверджується матеріалами справи, на підставі чого суд дійшов що вина І. у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 173-4 КУпАП доведена,  у зв’язку з чим необхідно застосувати адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Нагадаємо, що Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» (№ 8584) Президент України Петро Порошенко підписав16 січня цього року, і ми вже маємо перші результати.

Ми закликаємо громадян не замовчувати подібні випадки і захищати права дітей. Пам’ятайте: булінг боїться розголосу!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь