A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося чергове засідання Центру допомоги учасникам АТО

Дата: 05.06.2018 14:32
Кількість переглядів: 667

    5 червня у приміщенні Чорнобаївської РДА відбулося чергове засідання районного Центру допомоги учасникам АТО.

    У ньому взяли участь голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда, перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик, голова ГО «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Чорнобаївського району Микола Костенко та члени Центру допомоги учасникам АТО.  

    Як зазначив голова ГО «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Чорнобаївського району Микола Костенко, найбільше учасників АТО хвилює надання їм у власність земельних ділянок. Тож детальну інформацію із цього питання надав начальник відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Юрій Петренко.

    За словами Юрія Івановича, для отримання у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності в адміністративних межах Чорнобаївського району до Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області станом на 01.06.2018 надійшло 515 заяв учасників АТО. Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області розглянуло подані заяви та надало 443 дозволи на виготовлення документації із землеустрою щодо відведення земельних ділянок  на площу 831,9 га. Уже затверджено 393 Проекти із землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства на загальну площу 773,3 га. Крім того, відповідно до рішень місцевих рад, 68 учасники АТО отримали у власність земельні ділянки за рахунок земель комунальної власності загальною площею 129,8 га.

    На сьогодні відповідно до списків громадян-учасників АТО, мешканців Чорнобаївського району, які не використали своє право на безоплатну передачу земельних ділянок у власність для ведення особистого селянського господарства, складених Відділом у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру за участі сільських та селищної рад району, мають право на отримання земельних ділянок за вказаним цільовим призначенням 173 особи. З метою забезпечення потреб учасників АТО у отриманні у власність земельних ділянок Головним управлінням Держгеокадастру зарезервовано вільні земельні ділянки державної власності для надання їх учасникам АТО.

    Інформація про порядок отримання у власність земельних ділянок, зразки заяв, схема порядку передачі земельних ділянок у власність та інформація про зарезервовані земельні ділянки для надання їх учасникам АТО розміщена на сайті Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області у розділі «Інформація для учасників АТО та членів їх сімей» за посиланням http://cherkaska.land.gov.ua/info/.

    Окрім земельних питань, на засіданні Центру розглянули питання щодо отримання компенсації вартості адміністративної послуги за оформлення закордонного паспорту учасниками АТО. Було встановлено, що згідно з Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України» сільські, селищна рада можуть за наявності коштів у місцевому бюджеті визначити категорію громадян та встановити розмір компенсації вартості адмінпослуги  за оформлення, обмін документів, що підтверджують громадянство України та затвердити на сесії сільської, селищної ради. В разі прийняття відповідного рішення визначені категорії осіб можуть звертатися до сільської, селищної ради з заявою про компенсацію вартості адміністративної послуги.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,
інформаційної діяльності та звернень громадян
апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь