A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Безпечні та здорові умови праці, забезпечення належної культури виробництва та підприємствах, як обов’язок роботодавця розглянуто на виїзному семінарі-навчанні

Дата: 24.10.2017 16:31
Кількість переглядів: 921

         

    Протягом 9 місяців 2017 року в області  відслідковується значне зростання рівня виробничого тразматизму як загального так із смертельним наслідком. Так, за цей період на підприємствах області сталося 65 нещасний випадок, в яких травмована 71 працівник, у тому числі 12 із смертельним наслідком. В порівнянні з аналогічним періодом 2016 року кількість смертельно травмованих збільшилась майже на 60% (з 5 осіб до 12 осіб).

    Найбільш травмонебезпечними упродовж січня-вересня 2017 року в регіоні залишається: соціально - культурна сфера та торгівля - 15 нещасних випадків; сільське господарство - 16 нешасних випадків; машинобудування - 4 нещасні випадки; будівництво - 5 нещасних випадків; виробництво деревини та виробів з дерева - 3 нещасні випадки; ЖКГ-2-2 нещасних випадки.

    З метою підвищення рівня знань керівників підприємств, установ та організацій Чорнобаївського району в сфері охорони праці, створення на робочих місцях здорових та безпечних умов праці 24 жовтня в районній державній адміністрації за участі заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик  та фахівців Управління Держпраці у Черкаській області і Фонду соціального страхування України у Черкаській області проведено виїзний семінар-нараду з керівниками  та спеціалістами з охорони праці підприємств, установ організацій району.

    Про загальні обов’язки роботодавців щодо організації безпечних умов праці, основні причини виникнення виробничого травматизму розповів учасникам семінару головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Держпраці у Черкаській області Віктор Ткаченко.

    Страховий експерт з охорони праці Золотоніського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області Олександр Ресенчук провів аналіз стану виробничого травматизму та професійних захворювань в районі та ознайомив присутніх з загальними положеннями Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

    Про вимоги до керівництва підприємств та організацій,  щодо створення безпечних умов праці на робочих місцях розповів слухачам заступник директора з ОПН ОП ДПТНЗ «Черкаський навчальний центр Міністерства аграрної політики та продовольства України»  Констянтин Доценко.

    В ході роботи семінару-наради на конкретних нещасних випадках, які трапилися на виробництві, було розглянуто необхідні  заходи щодо їх упередження.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь