A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду райдержадміністрації

Дата: 21.02.2017 16:30
Кількість переглядів: 916

    21 лютого заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик провела апаратну нараду за участі керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій та правоохоронних органів, на якій розглянули три основні питання.

    Про  освоєння коштів  на виконання природоохоронних заходів у 2016 році та основні завдання на 2017 рік інформувала начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації АллаБука. – Основними природоохоронними заходами в районі, які проводились у 2016 році були утилізація твердих побутових відходів та проведення заходів з озеленення населених пунктів.

    З метою максимального використання коштів екологічного податку на природоохоронні заходи управлінням АПР ще в січні 2016 року з кожною сільською радою було узгоджено план використання ними грошей, щоквартально проводився аналіз використання. Кошти планується використати на утилізацію твердих побутових відходів, впорядкування сміттєзвалищ та озеленення населених пунктів. Зокрема планується обвалування сміттєзвалища в с. Лящівка, закладання та впорядкування парків в с. Іркліїв, Васютинці, Велика Бурімка, Привітне, Красенівка, Москаленки, Хрестителеве, – зазначила Алла Василівна.

    – Слід звернути уваги сільських рад на використання коштів не лише на підгортання та утримання сміттєзвалищ, а й на інші природоохоронні заходи, - в ході висвітлення першого питання зауважила Валентина Борисівна.

    Про хід виконання  районної  Програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2013 – 2016 роки доповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський.

    – До 01.05.2016 року управлінням з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації здійснювався контроль за проведенням атестації робочих місць із важкими, шкідливими умовами праці та приведенням їх у відповідність до вимог нормативних актів про охорону праці. Підприємства, організації та установи на яких є робочі місця з шкідливими умовами праці забезпечені нормативно-правовими актами з питань проведення атестації робочих місць за умовами праці. Протягом 2013-2016 р. експертом з умов праці було проведено 147 перевірок, надано 221 консультацію щодо проведення атестації  робочих   місць  за  умовами   праці,   правильного  її  оформлення  та проведення відповідних розрахунків для надання пільг та компенсацій за роботу в шкідливих та небезпечних умовах праці.

    Протягом 2015-2016 років по Чорнобаївському району зареєстровано 4 нещасні випадки на виробництві, в тому числі 1 зі смертельним наслідком, випадків професійного захворювання працівників не зареєстровано.

    При райдержадміністрації діє районна рада з питань безпечної життєдіяльності населення району, яка проводиться щоквартально. Протягом 2015-2016 років проведено 8 засідань, розглянуто 36 питань.

    Про організацію харчування дітей  в дошкільних та загальноосвітніх  навчальних закладах району в 2016-2017 навчальному році повідомила  начальник відділу освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна. – В лютому 2017 року відділом освіти  було здійснено вибіркову перевірку стану організації харчування, санітарного стану харчоблоків та допоміжних приміщень, ведення ділової документації, аналіз виконання натуральних норм в 12 навчальних закладах району.

    Під час перевірки навчальних закладів встановлено, що в освітніх установах створено бракеражні комісії, до складу яких входять медичні працівники, представники адміністрації закладів. Затверджено графіки прийому їжі, оформлені інформаційні куточки з питань організації харчування,

    Забезпечення продуктами харчування здійснюється централізовано.

    В даний час батьківська плата в ДНЗ становить 40 % (6 грн.) від вартості харчування одного дня (15 грн). При вартості харчування 20 грн. - 40%, батьківська плата становитиме - 8 грн, відповідно: 35 % -7 грн, 30% - 6 грн., – зазначила Раїса Василівна.

    Також на нараді були розглянуті організаційні питання, а саме: про стан  виконання бюджетів у лютому 2017 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни; про стан функціонування медичних та    загальноосвітніх  закладів району; про стан епідемічної ситуації з захворюванням населення району на грип; про стан епізоотичної ситуації в  районі.

    По закінченню Валентина Стилик звернула увагу на дотримання теплового режиму в загальноосвітніх та медичних закладах та забезпечення котелень даних закладів вугіллям. Чорнобаївській селищній раді спільно з КП «Чорнобай-ринок» тримати на контролі наявність в продавців живності та продуктів харчування необхідних документів та сертифікатів якості реалізованої продукції.

    Тримати на постійному контролі забезпечення учнів навчальних закладів району відповідно до встановлених законодавством норм продуктами харчування, особливо звернути увагу на м’ясо, рибу, масло та молоко.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь