A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про забезпечення надходжень ПДФО до бюджету Чорнобаївського району та детінізацію виплати заробітної плати

Дата: 01.11.2018 08:28
Кількість переглядів: 625

     Фото без опису    

   31 жовтня голова  райдержадміністрації  Сергій Джоболда  провів засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі.

Фото без опису

       У заході взяли  участь перший заступник голови райдержадміністрації  Валентина Стилик, представники ДФС, Пенсійного фонду  та керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

Фото без опису

 

    Про забезпечення надходжень ПДФО до бюджету Чорнобаївського району, відпрацювання ризикових платників ПДФО у 2018 році розповіли начальник  Золотоніського  управління ГУ ДФС у Черкаській області Павло Ільченко та начальник Чорнобаївської ДПІ Золотоніського управління ГУ ДФС у Черкаській області Людмила Рожко. 

 

   Протягом 2018 року була проведена роз’яснювальна робота з 14 господарствами району, шість із яких вже забезпечили надходження до районного бюджету. Тож на засідання були запрошені керівники господарств та фермерських господарств, а саме:  СТОВ «Канівці»,ТОВ «Велика Бурімка», ПСП «Веселий поділ», ФГ «Лящівська нива», СФГ «Олімп», СФГ «Шанс», ФГ «Вітокс», ФГ «Зоря» для  надання  детальних пояснень  щодо виплати заробітної плати найманим працівникам та проведення заходів по недопущенню втрат  ПДФО.

     По другому  питанню про детінізацію виплати заробітної плати  в районі, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці інформувала присутніх заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Черненко, яка зазначила, що протягом 9 місяців 2018 року проведено 3 засідання комісій та   відзначила, що фахівцями управління неодноразово проводилась  роз’яснювальна робота з роботодавцями і працівниками  щодо вимог трудового законодавства та попередження їх про наслідки у разі порушень.

      Звертаючись до присутніх, очільник району підкреслив, що основним питанням, яке потребує вирішення, є забезпечення  оплати праці найманим працівникам  сільськогосподарськими підприємствами та фермерськими господарствами  району, в яких існує  ризик недоплати ПДФО та досягнення розрахункового фонду зарплати  у 2018 році. -  Питання наповнення районного бюджету стоїть дуже гостро.  Нам необхідно об’єднати зусилля усіх учасників бюджетного процесу та забезпечити виконання планових показників наповнення бюджету, – наголосив Сергій Джоболда. - Більша частина керівників сільгосппідприємств з розумінням поставились до сплати  ПДФО в бюджет району. Ці кошти були використані на ремонти доріг, закладів соціальної сфери та виплати заробітної плати бюджетникам.  

   Хочу попередити, що значні розміри штрафів спонукають роботодавців до офіційного оформлення на роботі працівників, які до цього часу працювали у них, отримуючи заробітну плату «у конвертах», - відзначив Сергій Джоболда. - Чинним законодавством  передбачено серйозну відповідальність за  порушення, пов’язані  у сфері зайнятості.

    Звертаюсь до роботодавців - не ризикуйте, не чекайте приходу інспекторів, подумайте про наслідки, адже штрафні санкції з нового року зросли в рази і кожний  "неправильно" оформлений працівник буде коштувати роботодавцю 111690 грн. Тож чи порушення того варті?

   Підводячи  підсумки наради, голова доручив відповідним структурним підрозділам підготувати матеріали щодо розрахунків даними господарствами району з місцевими бюджетами за використання ними земельних ділянок та надати пропозиції подальшого проведення  заходів з питань детінізації заробітної плати та легалізації зайнятості населення.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної          

   діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації

          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь