A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На нараді з ТЕБ та НС говорили про санепідситуацію в районі та заходи щодо недопущення її ускладнення

Дата: 17.03.2017 08:27
Кількість переглядів: 917

    16 березня голова райдерджадміністрації Сергій Джоболда провів засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій розглянули питання стану санепідситуації в районі та заходи щодо недопущення її ускладнення.

    По основному питанню виступили начальник управління державної ветеринарної медицини Василь Катеруша та завідувач Чорнобаївського районного лабораторного відділення ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Іван Коренюк.

    За даними  Головного управління Держпродспоживслужби області  у 2016 році  спостерігається  погіршення санітарно-епідемічної ситуації, пов'язаної з реєстрацією спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань. Так, у 2016 році зареєстровано найбільшу кількість спалахів за останні 15 років та найбільшу кількість постраждалих осіб, зокрема  дітей.

    – Виникнення спалахів гострих кишкових  інфекційних захворювань пов'язане у більшості випадків з об'єктами, що мають важливе соціальне значення, зокрема навчальні заклади, дитячі заклади оздоровлення та відпочинку, об'єкти водопостачання, заклади громадського харчування, – зазначив Василь Катеруша. – Така ситуація значною мірою пов'язана з недоліками у санітарно-протиепідемічному забезпеченні  об'єктів  водопостачання, харчової промисловості, громадського харчування, торгівлі, дитячих навчально- виховних та оздоровчих закладів, зниженням рівня відповідальності суб'єктів господарювання перед споживачами  за безпечність продукції, яку вони виготовляють та реалізують, послуг, які надають, системні ігнорування вимог санітарного законодавства, низьким рівнем гігієнічних знань у працівників.

    - Необхідно перевіряти заклади громадського харчування не точково, а комплексно – взяти один населений пункт і перевірити всі заклади торгівлі, навчальні заклади, заклади харчування та стан водогінної системи. Особливо звернути увагу на збереження продуктів харчування їх маркування та якість в навчальних закладах району, - зауважив Сергій Джоболда. – За результатами проведених перевірок через недотримання санітарних норм в їдальнях та харчоблоках 4-х директорів навчальних закладів (Придніпровське, Лукашівка, Іркліїв, Лящівка) притягнуто до адміністративної відповідальності. Прошу керівництво відділу освіти райдержадміністрації активізувати роботу щодо дотримання санітарних норм в харчоблоках та їдальнях навчальних закладів району.

    Щодо стану водогонів, то необхідно переходити від констатації фактів до конкретних дій. Приємно, що місцевими підприємствами вода надається безкоштовно або за символічну плату, але необхідно проводити дезінфекцію води – дбати про її якість, адже це здоров’я та життя людей. В Управлінні Держспоживслужби в Чорнобаївському районі необхідно розробити пам’ятку та рекомендації для сільських голів по утриманню водогінної системи.

    Василь Катеруша в своєму виступі відмітив, що в ході  комісійних перевірок закладів торгівлі та громадського харчування району, які проводились робочою групою райдержадміністрації в 2016 році неодноразово виявлялись факти порушень санітарного законодавства в їх роботі.

    Розглянувши детально питання Сергій Миколайович дав доручення відповідним структурам навести  порядок в населених пунктах району з стихійною торгівлею, адже це безпека людей. – Дані питання необхідно вирішувати в межах діючого законодавства. Звернути особливу увагу на торгівлю продуктами харчування на ринках смт Чорнобай та с. Іркліїв, - зазначив він.

По закінченню наради піднімалося питання про роботу сушарок в  населених пунктах району і розташування вишок стільникового зв’язку в селищі Чорнобай на що голова дав доручення детально вивчити дані питання та винести на наступне засідання комісій.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь