A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Розглянуто питання про детінізацію виплати заробітної плати та дотримання норм мінімальної заробітної плати на підприємствах району

Дата: 24.10.2017 17:13
Кількість переглядів: 887

Фото без опису

    На спільне засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі  та міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати, яке відбулося 24 жовтня виносилося 2 основні питання.

    Про детінізацію виплати заробітної плати  в районі, підвищення  рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці доповіла заступник начальника  фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Черненко, яка зазначила, що протягом 10 місяців 2017 року проведено 5 засідань комісій, на  яких розглядалися питання про детінізацію виплати заробітної плати в районі, підвищення рівня соціальної захищеності найманих працівників та відповідальності роботодавців за використання їх праці.

    Робочою групою з питань протидії корупції, детінізації виплат заробітної  плати протягом січня-жовтня 2017 року проведено 6 рейдів обстеження в ході проведення яких виявлено, що 16 підприємців працюють без реєстрації та 14 найманих осіб працюють без оформлення трудових відносин. Результатом проведеної роботи є укладення трудових угод з 13-ма найманим особами.

    На засіданні комісії були присутні окремі підприємці смт Чорнобай, у яких не оформлені трудові відносини з найманими працівниками, проте в ході обговорення було повідомлено, що на разі вони проходять процес узаконення трудових відносин.

Фото без опису

    По другому питанню про дотримання вимог чинного  законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати на підприємствах Чорнобаївського району доповіла начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Золотоніського ОУ Пенсійного  фонду Черкаської області Наталія Грицай. – Управлінням Пенсійного Фонду щомісячно проводиться аналіз звітності платників щодо нарахування застрахованим особам заробітної плати на рівні не менше мінімальної. За серпень 2017 року подали місячну звітність 370 страхувальників, з них 168 фізичних осіб-підприємців за найманих працівників та 202 юридичних осіб, – зазначила Наталія Грицай.

    В ході обговорення даного питання було з’ясовано, що основною проблемою є помилки у звітності, які допускають платники, а це впливає на загальні показники по заробітній платі в Чорнобаївському районі.

    – Необхідно провести роз’яснювальну роботу серед керівників та головних бухгалтерів окремих підприємств району щодо дотримання ними вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати, а також  взяти на контроль підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати на підприємствах усіх форм власності Чорнобаївського району, – підвела підсумки заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик та наголосила керівникам та бухгалтерам підприємств на правильності оформлення звітної документації.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь