A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду

Дата: 12.06.2017 17:10
Кількість переглядів: 697

Фото без опису

    На апаратній нараді, яка відбулася 12 червня під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Джоболди було розглянуто 2 питання: про виконання заходів з підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв в Чорнобаївському районі; про надання адміністративних послуг громадянам району.

    По першому питанню доповів головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Руслан Кириченко, який зазначив, що в закладах освіти   проведено реконструкцію твердопаливних котелень.   Економія енергоносіїв в опалювальний період 2016-2017 років в порівнянні із попереднім опалювальним сезоном очікується на суму понад 360 тис. грн., при цьому газу буде зекономлено 125 тис. м3 на суму 1093 тис. грн.

    Замінено 365 штук вікон на енергозберігаючі на суму 1955,8 тис. грн., 12 вхідних дверей на суму 132 тис. грн., що дало змогу економити понад 3 тис. м3 або 26 тис. грн. Також замінено більше 690 ламп на енергозберігаючі на суму 19 тис. грн.

    У лікувальних закладах району на суму 180 тис. грн. встановлено 38 енергозберігаючих вікон, 96  - в Чорнобаївській ЦРЛ на суму 450 тис. грн., 43 в ОВТП с. Іркліїв на суму 193 тис. грн. У Чорнобаївській амбулаторії проведено повну заміну лампочок на енергозберігаючі.

    Виконання цих заходів дасть змогу зекономити понад 1,5 тис м3 природного газу або 12 тис грн. щороку.

    Щодо закладів культури, то замінено двері у Ленінському, Великоканівецькому, Тимченківському, Жовнинському, Степівськомц сільських будинках культури. Встановлено 50  енергозберігаючих вікон на загальну суму 240 тис. грн. Проведено капітальний ремонт Чорнобаївської школи мистецтв. Загальна сума використаних коштів становить 1450 тис. грн.

    По другому питанню про надання адміністративних послуг громадянам району інформувала присутніх начальник відділу  з питань організації діяльності Центру надання адміністративних послуг адміністратор райдержадміністрації Надія Матрюк. – Протягом звітного періоду в Центрі громадяни та суб’єкти господарювання мали можливість отримати 51 адміністративну послугу.

    Задля наближення послуг до споживачів до переліку включено  12 видів послуг у сфері реєстрації громадських організацій. Дані види послуг надаються з вересня 2016 року.

    У звітному періоді за отриманням адміністративних послуг до Центру звернулось 4327 суб’єктів. Консультації надаються не лише при особистому звернені громадян, а й за допомогою телефонного зв’язку.

    Протягом 5 місяців 2017 року адміністраторами Центру видано 4278 результатів послуг.

    – Добре, що на даний час центр надає всі послуги, які передбачено чинним законодавством, проте необхідно готуватися до видачі ID карток, – зауважив Сергій Джоболда.

    В порядку контролю  про стан  дотримання вимог  санітарних норм і правил  на ринках району при реалізації  продовольчих товарів доповів  виконуючий обов’язків начальника управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі Василь Катеруша, який зазначив, що в Чорнобаївському районі функціонують офіційно зареєстровані - КП «Чорнобай-ринок» та КП «Іркліївський КПП». На КП «Чорнобай-ринок» реалізація м'ясних та молочних продуктів здійснюється в обладнаному торгівельними прилавками, вішалами та розрубочними колодами, кондиціонерами, в малому залі відновлено покриття столів на нержавіючий метал. До торгових місць підведено електроенергію і в кожного підприємця є в наявності холодильник та вітрина холодильник.

    На КП «Іркліївський КПП» м'ясо та молочні продукти реалізуються у відкритих навісах, практично просто неба. В неробочі дні ринку до торгівельних прилавків, які не мають покриття, мають доступ дикі птахи, бродячі тварини та сторонні особи. Дезінфекція прилавків не проводиться, розрубочні колоди та інвентар відсутні, немає води. Проблемою залишається можливість підключення холодильного обладнання до електропостачання.

    Лабораторіями ВСЄ на ринках з початку року було проведено - 345 експертиз м'яса, 730 експертиз - молочних продуктів, 60 експертиз - живої риби, 200 експертиз - овочів, 24 експертиз - яєць та проведено 764 ветсанконтролю готової продукції вилучено з обігу 15 кг неякісної продукції.

    – Приємно, що спільними зусиллями правоохоронних органів, управління Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі та селищної ради ліквідовано стихійну торгівлю на КП «Чорнобай-ринок», проведено благоустрій території та розмежування торгівлі продуктами харчування, промисловими товарами та живністю. Щодо КП «Іркліївський КПП», то необхідно працювати з депутатським корпусом, переконувати їх щодо  необхідності виділення коштів з сільського бюджету на реконструкцію ринку та встановлення павільйонів для торгівлі м’ясними та молочними  товарами, – зауважив Сергій Джоболда.

    Також було розглянуто ряд організаційних питань: про стан  виконання бюджетів у травні 2017 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни; про стан  функціонування  пришкільних таборів в  районі.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь