A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Шановні жителі району! Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС!

Дата: 26.04.2019 08:02
Кількість переглядів: 610

Фото без опису

26 квітня 1986 року сталася жахлива аварія на 4-му енергоблоці Чорнобильської АЕС, яка сколихнула не лишеУкраїну, а й весь світ. Цього  рокуминає 33 роки з того трагічного дня, але не вгамовується біль, якого завдала нашому народу одна з найбільших у світі техногенних катастроф.

Ця страшна аварія стала справжньою національною трагедією, наслідки якої ми відчуваємо й досі. Сьогодні Чорнобиль — це 30-кілометрова «зона відчуження», понад 1000 українських міст і сіл, що  зазнали прямого радіаційного ураження, 160 тисяч людей, яким довелося залишити рідні домівки і переїхати у безпечні місця.

Чорнобиль практично торкнувся кожного з нас – хвороби, скалічені долі наших рідних, близьких і зовсім невідомих людей, хто ліквідовував наслідки аварії. Вона породила велику кількість проблем, яких вистачить на багато поколінь, і які з плином часу змінюються, трансформуються, але не зникають. Не обминула ця катастрофа і Чорнобаївщину. Сьогодні у нашому районі проживає понад 555 осіб, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС. Із них 248 осіб - учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 269 осіб -  потерпілі від Чорнобильської катастрофи, 38 сімей, які отримують пільги внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

Кожної години нещадний атом підриває здоров'я тих, хто за позовом серця заради благополуччя і безпеки кожного із нас працював на забруднених територіях. Вони йшли на цей подвиг за покликом серця, не думаючи про нагороди, відзнаки та пільги. Сьогодні наш обов'язок – пам'ятати, якою ціною дісталася перемога над техногенною стихією, шанувати героїв-чорнобильців, надавати дієву допомогу усім, хто з честю прийняв суворий виклик чорнобильського лиха.

Ми пам’ятаємо героїв, які пішли з життя, самовіддано захищаючи людей від атомного лиха. Вічна їм пам'ять.

Ми щиро дякуємо ліквідаторам, що врятували не лише українців, а й усе людство від смертельної небезпеки.

Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай  залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка  навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя.

                                                                                       

Голова райдержадміністрації Сергій Джоболда


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь