A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В Чорнобаївському районі продовжується робота, спрямована на легалізаціїю заробітної плати та дотримання норм законодавства про працю

Дата: 23.04.2019 18:01
Кількість переглядів: 565

Фото без опису

 

В Чорнобаївському районі продовжується   робота, спрямована на  легалізаціїю заробітної плати  та  дотримання норм законодавства про працю, з цією метою проводяться сплановані  рейди - обстеження обєктів торгівлі та надання послугрозяснювальна робота серед роботодавців та найманих працівників

   Сьогодні, 23 квітня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик  відбулось спільне  засідання міжвідомчої комісії райдержадміністрації з питань протидії  корупції, детінізації виплати заробітної плати в районі та міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати.

Фото без опису

   Участь у роботі комісії взяли  представники  фінансового управління, управління з питань праці і соціального захисту населення та відділу економіки  райдержадміністрації та районного відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ в Черкаській області, Чорнобаївської державної податкової інспекції Золотоніського управління ГУ ДФС у Черкаській області.

     На засідання були запрошені керівники підприємств, установ району, в яких є порушення вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання норм мінімальної заробітної плати зокрема: Чехівського психоневрологічного інтернату, територіального центру соціального обслуговування  (надання соціальних послуг) Чорнобаївського району, КНП  «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня»     Чорнобаївської районної ради, СТОВ «Канівці».

    Про результати проведених рейдів – обстежень дотримання чинного законодавства в частині легалізації заробітної плати доповіла заступник начальника управління – начальник відділу по плануванню бюджету та фінансуванню установ бюджетної сфери фінансового управління райдержадміністрації Антоніна Черненко.

        Протягом квітня місяця комісією проведено 2 рейди – обстеження в селах Мала Бурімка та Савківка та селищі Чорнобай, - зауважила Антоніна Черненко. - Порушень щодо оформлення  трудових відносин з найманими працівниками в закладах торгівлі не виявлено.

       Про дотримання вимог чинного законодавства в частині підвищення рівня оплати праці та дотримання  норм  мінімальної заробітної плати  на підприємствах і установах району доповіла  начальник районного відділу обслуговування громадян ГУ ПФУ в Черкаській області Наталія Грицай. 

      Відповідно до Плану заходів нами здійснюється постійний моніторинг відомостей реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування для виявлення ознак використання праці неоформлених працівників та порушень законодавства про працю,- повідомила Наталія Грицай. – Також  проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг отримання «легальної» заробітної плати, це - зустрічі в трудових колективах, флешмоби, статті в місцевій пресі, інформації на сайтах,  стендах, розповсюдження буклетів та листівок. Одним із нововведень є СМС-інформування застрахованих осіб, кабінет роботодавця на веб-порталі ПФУ та направлення електронних листів страхувальникам.

      Підводячи підсумки засідання Валентина Стилик підкреслила, що  результатом вжиття заходів щодо виявлення та реагування на виявлені ознаки тінізації заробітної плати є зростання фонду оплати праці, середнього розміру заробітної плати у районі та надходжень власних коштів до бюджету Пенсійного Фонду, збільшення кількості застрахованих осіб та зменшення кількості осіб, яким заробітна плата нараховується менше мінімального розміру. Хочу ще раз наголосити, що прихована заробітна плата “в конвертах” впливає на те, що люди, які сьогодні працюють, в майбутньому залишаються без страхового стажу, відповідно й без пенсії.

 

                                        За інформацією відділу організаційної роботи,  

                                                                                    інформаційної діяльності                                                та звернень громадян апарату райдержадміністрації

    

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь