A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про підсумки роботи Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області у 2018 році та виконання заходів щодо попередження захворювань на грип та ГРВІ серед населення району говорили

Дата: 05.02.2019 07:46
Кількість переглядів: 677

     Фото без опису

    4 лютого під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Джоболди відбулася апаратна нарада з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій, на якій розглянуто 2 основних питання.

   Про підсумки роботи Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Черкаській області у 2018 році та основні пріоритети діяльності на 2019 рік доповіла начальник Чорнобаївського відділу обслуговування громадян Наталія Грицай.

У 2018 році робота Чорнобаївського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) була спрямована на реалізацію державної політики в сфері пенсійного забезпечення та завдань, поставлених перед органами Пенсійного фонду України, - зазначила Наталія Валеріївна. - На виконання Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України на період до 2020 року в Чорнобаївському  районі  забезпечено обслуговування громадян відповідно до стандартів, визначених Положенням про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України. Прийом громадян здійснюється щоденно протягом робочого часу, без обідньої перерви та без розподілу за територіальним принципом, а також за допомогою "гарячої" телефонної лінії. 

   Протягом 2018 року до відділу обслуговування громадян звернулось 12945 осіб. Консультації з питань пенсійного забезпечення надано 6594 громадянам, прийнято 3599 заяв та документів із питань пенсійного забезпечення, видано 2703 повідомлень, довідок, виписок, інших документів.
    На виїзних прийомах до 11 населених пунктів Чорнобаївського району прийнято 36 осіб.

    Протягом року надавались пенсійні послуги на рівні територіальної громади та в агентських пунктах: в Лукашівській, Придніпровській сільських радах та Іркліївській ОТГ. Всього за звітний період послугами скористались 735 осіб.

   Продовжується роз’яснювальна робота щодо надання послуг в електронному вигляді через веб-портал електронних послуг ПФУ. У 2018 році Чорнобаївським відділом обслуговування громадян залучено майже 1000  користувачів для реєстрації на веб - порталі Пенсійного фонду України.

   Проводиться робота щодо популяризації надання послуг інформування шляхом направлення СМС-повідомлень. На даний час зареєстровано 1016 осіб, які отримують таку послугу.

На 01.01.2019 на пенсійному обліку в районі перебуває 13735 пенсіонерів. У строки, визначені законодавством України, призначено пенсію 673 громадянам,  відмовлено у призначенні пенсії 14 особам та проведено 963 перерахунки пенсії за заявами пенсіонерів. Виплачено допомогу на поховання 701 особі. Забезпечено контроль за виплатою пенсії за фактичним місцем проживання в області 107 пенсіонерам, які переїхали з Донецької та Луганської областей.

Протягом 2018 року проведено 3 автоматизованих перерахунків пенсій одержувачам пенсійних виплат, без їх особистого звернення

     Внаслідок проведених перерахунків середній розмір пенсій збільшився на 68,87 грн. або 3,3% порівняно з 1 січня минулого року, і на 01.01.2019 складає 2128,92 грн.

Видатки на виплату пенсій в 2018 році склали 316,5 млн.грн. Пенсійні виплати в районі на 32 % забезпечуються за рахунок сплати ЄСВ.

Основними пріоритетами в роботі Чорнобаївського відділу обслуговування громадян на 2019 рік є забезпечення  якісного обслуговування громадян відповідно до єдиних стандартів обслуговування, як в сервісному центрі, так і на віддалених робочих місцях та за допомогою електронних сервисів ПФУ.

   Необхідно  активізувати проведення широкої інформаційно- роз’яснювальної роботи серед населення району з питань  проведення автоматичних перерахунків пенсій, змін в діючому законодавстві  та легалізації трудових відносин, - зауважив очільник району Сергій Джоболда.

Фото без опису

      По другому питанні про  виконання  заходів  щодо попередження захворювань на грип  та ГРВІ серед населення району  на епідсезон 2019 року доповіли  Іван Коренюк - завідувач  Чорнобаївського районного відділення Золотоніського міжрайонного відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я  України», в.о. директора комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Чорнобаївської районної ради Сергій Чуба та в.о. головного лікаря комунального некомерційного підприємства  «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги»     Чорнобаївської районної ради Валентина Пономаренко.

  Районним   лабораторним  відділенням обласного лабораторного центру МОЗ України  здійснюється щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ в розрізі лікарських дільниць.

     З початку епідемічного сезону 2018-2019рр захворіло 2403 жителя району, що складає 5,9% від загальної кількості населення. З числа захворілих 1396 дітей віком до 17 років. Госпіталізовано з початку епідсезону 110 осіб, із них 81 дитина.

Впродовж минулого тижня до медичних установ звернулося 203 особи через захворювання на грип і ГРВІ, що на 7% більше попереднього тижня. З числа захворілих – 123 дитини, що на 12% більше попереднього тижня. Госпіталізовано за клінічними показаннями 5 хворих, з яких 4 дитини..

   Захворюваність школярів також має тенденцію зростання- 82 проти 74. Інтенсивність поширення інфекції носить поки-що млявий характер. Критичної ситуації не зафіксовано в жодній із шкіл.

    На виконання наказу  Управління охорони здоров’я ОДА  № 1000 від 01.10.2018 в медичних закладах розроблені плани дій на період спалаху захворювання на грип та ГРВІ та  план розгортання (перепрофілювання) додаткових ліжок для госпіталізації інфекційних хворих на грип та ГРВІ.

   В комунальному некомерційному підприємстві «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Чорнобаївської районної ради поновлений запас лікарських засобів, у тому числі противірусних та антибактеріальних препаратів, дезінфікуючих та засобів індивідуального захисту.

Відкорегований список осіб, що відносяться до груп ризику щодо захворювання на грип.

Підготовлені додаткові ліжка з дотриманням правил протиепідемічного режиму для госпіталізації вагітних, хворих на ГРВІ та грип. Проводиться активний скринінг вагітних на наявність підозри чи захворювання на ГРВІ та грип шляхом телефонного опитування або подвірних обходів; проведення санітарно-просвітницької роботи серед вагітних щодо дотримання санітарно-гігієнічних умов у разі захворювання на ГРВІ та грип у людей з оточуючого середовища. Визначено відповідального терапевта за консультування та лікування вагітних хворих на ГРВІ та грип, а також зв’язок між лікарем-акушер-гінекологом, лікарем ПСМД та лікарем - інфекціоністом. 

    Комунальним некомерційним підприємством «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги»     Чорнобаївської районної ради активізовано санітарно-просвітницьку  роботу серед населення, в основному шляхом проведення бесід по профілактиці і дії на випадок захворювання на ГРВІ та грип,   випущені  сан бюлетені, оформлені дошки запитань та відповідей.

    По Іркліївській і Чорнобаївській амбулаторіях розроблені графіки чергувань лікарів і медичних сестер, виклики обслуговуються до 16.00 дільничними лікарями і виклики, які поступають із 16.00 до 18.00 години обслуговують чергові лікарі. По інших закладах виклики  обслуговуються цілодобово. Для прийому хворих з температурою в Іркліївській і Чорнобаївській амбулаторії   виділені окремі кабінети прийому, профілактичний прийом  дітей до року на цей час припиняється.

   Лікувально-профілактичні заклади району на даний час забезпечені необхідною кількістю дезінфікуючих та антисептичних засобів, мають необхідну кількість медикаментів для невідкладної допомоги, закуплені в амбулаторії пульсоксиметри. 

     Медичні працівники забезпечені засобами індивідуального захисту (масками).

Власним коштом в закладах охорони здоров’я щеплено   132 особи, із них 14 осіб медичні працівники    та   10 осіб - персонал НВК.

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян апарату

Чорнобаївської райдержадміністрації

 

  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь