A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині відновили теплопостачання в центральній районній лікарні та школах, - про це та інше йшлося на нараді у голови райдержадміністрації

Дата: 19.04.2017 16:57
Кількість переглядів: 861

 

Фото без опису  

    18 квітня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій та розпорядився надтерміново вирішити питання щодо відновлення опалення в   навчальних закладах та центральній районній лікарні.

    В ході наради було заслухано  інформацію  про підсумки опалювального сезону 2015-2016 року в районі та завдання щодо підготовки до наступного, про що  доповів головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Руслан Кириченко. - Для забезпечення життєдіяльності району було підготовлено 34 багатоповерхові будинки, 97 одиниці об’єктів теплопостачання, 37 закладів освіти, 7 дитячих садочків, 44 заклади охорони здоров’я, а також об’єкти водопостачання та водовідведення  населених пунктів.

    Чорнобаївським КП теплових мереж на котельні по вул. Гагаріна, 58 встановлено котел, який працює на твердому паливі, потужністю 1 МВт. Це дало змогу зекономити 193,2 тис. м3 природного газу, або понад 1,5 млн грн.

    В закладах освіти проведено реконструкцію твердопаливних котелень у Крутьківському НВК (школа і дитячий садок), Красенівському НВК (школа), Великобурімській ЗОШ, побудовано твердопаливну котельню у дитячому садку «Лісова казка» с. Велика Бурімка, при цьому газові котельні в цих навчальних закладах залишаються, як резервні. Водночас, не зважаючи на не надто якісне вугілля, постачальник якого виграв тендер, в закладах соціальної сфери зберігався відповідний температурний режим. Економія енергоносіїв в опалювальний період 2016­2017 років, в порівнянні із попереднім опалювальним сезоном, склала понад 360 тис. грн, при цьому газу було зекономлено 125 тис. м3 на суму 1093 тис. грн.

    Для заміщення природного газу на котельні ОВТП с. Іркліїв встановлено 2 твердопаливні котли потужністю 800 кВт. Ведуться пусконалагоджувані роботи. Вартість робіт склала 629 тис. грн. Обсяги заміщеного природного газу складуть близько 130 тис. м3 за рік, або понад 1 млн грн.

    В закладах соціально­культурної сфери району встановлено 592 енергозберігаючих вікон та 17 дверей.

    Загалом за 2016 рік на впровадження енергозберігаючих заходів в районі бюджетними установами використано 6665,8 тис. грн, що вже в цьому опалювальному сезоні дало змогу зекономити близько 355 тис. м3 природного газу або близько 3200 тис. грн.

    - Саме проведення заходів по заміщенню природного газу на альтернативні види палива дасть  змогу продовжити опалювальний сезон в дитячих садочках та лікувальних закладах в Чорнобаївського району, - зазначив Сергій Джоболда та дав доручення Чорнобаївському КП ТМ виготовити проект повного переоснащення газової котельні по вул. Гагаріна на альтернативні види палива.

    Начальник управління агропромислового комплексу райдержадміністрації Алла Бука розповіла про стан проходження весняно-польових робіт в Чорнобаївському районі. - Польові роботи сільгосппідприємствами  району цього  року, розпочато 30 березня. Проведено закриття вологи на  площі 51,9 тис.га, посів  однорічних  трав  та  ранніх  ярих  зернових, зазначила Алла Василівна, - за оперативною інформацією на сьогодні підприємства основного кола повністю посіяли ранні зернові культури на площі 1360 га, зокрема, ярого ячменю – 980 га, гороху – 360 га. Завершено посів цукрового буряку – 586 га. Крім того розпочато посів соняшнику – 8,3 тис. га (64,0%), зернової кукурудзи – 1,8 тис. га (6,0%). На кормові цілі посіяно кукурудзи на силос – 710 га (12 %). Багаторічні та однорічні трави – 1 тис.га.

    В свою чергу очільник району наголосив на необхідності  провести обстеження суб’єктів господарювання щодо впорядкування ними узбіч та  дав доручення розглянути на засіданні комісії райдержадміністрації з визначення неодержаного доходу нанесених збитків власникам землі та землекористувачам сільськогосподарських підприємств, де буде виявлено нецільове використання земель, зокрема, пасовищ. Також піднімав питання легалізації заробітної плати та виплати її в розмірі, менше мінімально встановленої, - Необхідно зробити аналіз виплати заробітної плати населенню та висвітлити, які підприємства платять менше  мінімально визначеної зарплати.

    В порядку контролю було розглянуто питання  про стан вирішення проблемних питань учасників АТО та членів їх сімей, про що доповідав завідувач сектору цивільного захисту оборонної та мобілізаційної роботи взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції ) райдержадміністрації   Вадим  Рудянчук.  

    - Необхідно звернутись до громадських організацій «Спілка воїнів АТО «Черкащани» та «Іркліївська спілка ветеранів АТО» по пришвидшенню звернень учасників АТО для отримання земельних ділянок наголосив  Сергій Джоболда. 

    Під  час проведення наради були розглянуті  організаційні питання та дані доручення структурним підрозділам.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь