A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївці вшанували жертв найбільшої техногенної катастрофи століття

Дата: 26.04.2017 16:09
Кількість переглядів: 803

Фото без опису

    Уже більше як три десятиліття минуло від тієї жахливої трагедії, але  й досі  слово  «чорнобиль»  відлунює страшним болем у пам'яті   присутніх, усього українського народу.

    У заходах присвячених 31-им роковинам Чорнобильської трагедії взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, селищний голова Алла Мірошниченко, голова  Чорнобаївської районної організації соціально-екологічної партії «Союз Чорнобиль України» Микола Ландяк, голова партії «Чорнобильський набат»  Володимир Гонтар, ліквідатори аварії на ЧАЕС, керівники відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники підприємств, установ, організацій району та громадськість селища.

Фото без опису

    Ліквідовувати наслідки катастрофи було залучено більше трьох сотень представників Чорнобаївщини. Сьогодні в районі проживає 584 особи, які мають статус постраждалих внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС, з них 264 – учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та 291 особа має статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи.

 

Фото без опису

    Зі словами вдячності та поваги звернувся до героїв-ліквідаторів Сергій Джоболда. – Районна державна адміністрація в ці нелегкі часи для України прагне відстояти право кожного чорнобильця на передбачені чинним законодавством пільги. Ми розуміємо, що завдання влади – подбати про всіх постраждалих від наслідків катастрофи, про тих, які живуть серед нас.

    Сьогодні ми висловлюємо безмежну вдячність всім, хто був причетним  до ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків, за мужність, самовідданість,  високе почуття відповідальності за долю своїх родин, земляків, всієї України. Ви прийняли на себе удар ядерної стихії, заплативши найдорожчим – своїм здоров’ям.

Фото без опису

Фото без опису

    Також перед присутніми виступили ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Сергій Івін та переселенка з зони Чорнобиля Марина Писаренко, які поділилися спогадами  тих страшних днів.      

Фото без опису

    Благочинний Чорнобаївського району протоієрей отець Іоанн (Марінін) провів панахиду по померлим внаслідок трагедії на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису

    Хвилиною мовчання присутні вшанували жертв найбільшої техногенної катастрофи століття та поклали квіти до пам’ятного знаку, тим самим вшанувавши тих, хто відкрив скорботний лік жертвам  техногенної катастрофи – героїв-чорнобильців і тих, хто намагався здолати величезну біду, що спіткала нашу землю і наш народ.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь