A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Білозірська громада вибудувала собі новенький ЦНАП

Дата: 16.01.2017 14:04
Кількість переглядів: 737

Фото без опису

    Для цього вони викупили приміщення площею 78 кв. метрів у районного споживчого товариства на першому поверсі сільської ради. Ремонт і облаштування дев’яти робочих місць з комп’ютерами й відповідним програмним забезпеченням здійснили за кошти Державного фонду регіонального розвитку та завдяки співфінансуванню з бюджету громади.

    Загалом за проектом Держфонду використали понад 600 тисяч гривень. Ще 350 тисяч спрямувала ОТГ. Новий центр надання адміністративних послуг у Білозір’ї благословили та освятили благочинні Черкаського району – отець Андрій та отець Анатолій.

    – ЦНАП працює вже майже рік, але не у відповідно пристосованому приміщенні. Тому моя мета і мрія була – облаштувати його за європейським взірцем, аби жителі нашої громади могли отримати адміністративні послуги якісно та швидко. Надалі плануємо тільки покращувати якість адмінпослуг, – каже сільський голова Володимир Міцук.

    Працівники центру – переважно місцеві жителі, які пройшли відповідне навчання. Організовує та курує їхню роботу Олена Яжемчук, яка прийшла працювати в об’єднану громаду з міського ЦНАПу. Лише за останні три місяці фахівці Білозірського центру надання адміністративних послуг надали послуг майже на 40 тисяч гривень. Ці кошти залишаються в бюджеті об’єднаної громади. З нового року через підвищення мінімальної заробітної плати буде збільшуватися й адміністративний збір, що натомість принесе додаткові кошти в місцевий бюджет.

    – За день ми надаємо жителям нашої громади і не тільки до 40­50 адміністративних послуг. Великих черг немає. Залежно від виду послуги, одну особу обслуговуємо за 10­30 хвилин. Приміром, реєструвати речові права по юридичних та фізичних особах ми можемо в межах області. Тому до нас приїздять навіть із міста, – розповідає Олена Яжемчук.

Фото без опису

    Адміністратори Центру надають нині 48 видів послуг, по які раніше жителі об’єднаної громади були змушені їздити в районний чи міський ЦНАП. До кінця року їх кількість збільшать до ста.

    – Білозір’я стало вже трендом об’єднавчих процесів у області. Сюди приїздить безліч делегацій, аби запозичити досвід. Я гадаю, що всі починання – це заслуга винятково енергійного та завзятого голови та його команди. Досвід, який нам дала об’єднана громада, ми намагаємося впроваджувати на теренах району. ЦНАП – це похідна тих дій, які реалізують у громаді. Головна мета децентралізації – результативність надання послуг на місцях, – каже голова районної ради Олексій Собко.

    Особливе вітання скептикам реформи об’єднання громад передав і заступник голови ОДА Ярослав Березань:

    – У тандемі «об’єднана громада­обласна адміністрація­Мінрегіонбуд» ми напрацювали дієвий проект, отримали необхідне фінансування та вже маємо результат – наша перша громада має сучасний Центр надання адміністративних послуг. До речі, не в кожному районному центрі є Центр такого рівня. Настільки якісно та комфортно це буде для людей, які звертатимуться сюди.

 

Наталія Усенко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь