A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

2 лютого – Всесвітній День водно-болотних угідь

Дата: 05.02.2018 10:41
Кількість переглядів: 924

Фото без опису

    Близько півтори сотні  держав  підписали конвенцію про водно-болотні угіддя, що мають міжнародне значення, головним чином як середовища існування водоплавних птахів (відома під назвою Рамсарська конвенція за назвою міста заснування – Рамсар, що в Ірані).

    Заходи, які проводять у Всесвітній день водно-болотних угідь, покликані привернути увагу громадськості до цінності водно-болотних угідь.

Водно-болотні угіддя є ресурсом, який має велике соціально-економічне,  культурне та наукове значення, і їх втрата є непоправною шкодою.  

    Збереження запасів прісних вод, їх очищення та фільтрація, поповнення водоносних горизонтів та створення сприятливих умов проживання різноманітних видів флори та фауни, запобігання негативним змінам клімату – саме в цьому їхня основна цінність.

    Доведено, що водно-болотні угіддя відіграють значну роль у зменшенні впливу таких екстремальних погодних явищ як повені та посухи. Вони діють як природні водосховища, акумулюючи і зберігаючи дощові та талі води, запобігають повеням. Протягом посушливих періодів водно-болотні угіддя «віддають воду» і затримують початок посухи.

    В Україні питання охорони, використання та відтворення водно-болотних екосистем регулюються Законом України “Про охорону навколишнього природного середовища” та Водним кодексом України .     

    Пріоритетами національної політики у цій сфері охорони є виявлення цінних водно-болотних угідь, забезпечення їх охороною, а також екологічно безпечне використання їх ресурсів.

    В Чорнобаївському районі також проводиться робота по збереженню даних видів угідь. В різні роки оголошено три гідрологічні заказники: "Савківський" площею 66,1 га в межах Чорнобаївської селищної ради, "Ревбинський" площею 25,4 га в межах Ревбинської сільської ради та "Загородищенський" площею 50,4 га в межах Іркліївської сільської ради.

    Реалізація на практиці пріоритетів щодо поліпшення збереження водно-болотних угідь можлива лише за умови об’єднання зусиль усіх державних та недержавних установ та організацій, всього населення країни.

 

За інформацією Управління агропромислового

розвитку райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь